7 tips om betere foto's met je iPhone te maken

Door: Chwhynny Overbeeke | 27 november 2016 08:06

How To

Het is handig om je iPhone te gebruiken om foto's te maken, aangezien je deze bijna altijd bij je hebt. Hier geven we 10 tips om betere foto's met je iPhone te maken.

1. De portretmodus gebruiken voor extra diepte

Met de iPhone 7 Plus is het mogelijk om een speciale portretmodus te kiezen waarmee er op je onderwerp wordt scherpgesteld terwijl de achtergrond wazig blijft. Hierdoor valt je onderwerp beter op en krijgt je foto meer diepte. Hiervoor worden zowel de 12 megapixel groothoeklens als de 12 megapixel telefotolens gebruikt. Lees ook: Zo maak je een Portret-foto op je iPhone.

Ga in de Camera-app naar de Portret-stand. Je iPhone zal aangeven of je dichtbij genoeg staat. Wanneer je in een gele balk Diepte-effect ziet staan, sta je op de juiste plek. Om extra scherp te stellen op je onderwerp kun je op het scherm van je iPhone drukken op de plek van je onderwerp.

Het diepte-effect is een hele handige feature.

2. De timer gebruiken voor selfies

Iedereen maakt tegenwoordig selfies. Als je het beu bent om steeds, net als ieder ander, met een uitgestrekte arm op de foto te staan of een selfiestick te gebruiken, kun je de timer gebruiken voor wat innovatievere en natuurlijkere poses. Hiervoor moet je natuurlijk wel je iPhone ergens tegenaan kunnen laten rusten, of je kunt een standaard gebruiken.

Om de timer te gebruiken hoef je alleen maar op de cirkel met het klokje te drukken en het aantal seconden te kiezen, tussen de 3 en de 10 seconden. Plaats je telefoon, druk op de cameraknop of de volumeknop en ga klaarstaan voor de foto!

3. De timer gebruiken voor scherpere foto's

De timer is ook handig te gebruiken om scherpere foto's te maken. Om je foto's zo scherp mogelijk te krijgen, is het van belang dat je je iPhone zo stil mogelijk houdt. Maar om een foto te maken moet je op een knop of op je scherm drukken, waardoor je apparaat een beetje beweegt. Door de timer te gebruiken kun je een paar seconden te tijd nemen om je apparaat helemaal stil te houden nadat je gedrukt hebt.

4. De burstmodus gebruiken voor extra zekerheid

Als je een belangrijke gebeurtenis met veel activiteit wilt fotograferen, is het van belang dat je echt op het juiste moment een foto maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderfeestjes, bruiloften en sportevenementen.

Met de burstmodus worden er automatisch 10 foto's per seconde genomen, zodat je meer kans hebt dat er een goede tussen zit. Om dit te doen hoef je alleen maar de cameraknop ingedrukt te houden. Je kunt op het scherm zien hoeveel foto's er in totaal gemaakt zijn. Zodra je de knop loslaat eindigt de burstmodus automatisch.

Een raster kan je helpen je foto goed in te delen.

5. De regel van derden gebruiken

Foto's met het onderwerp in het midden kunnen heel mooi zijn, maar vaak zien foto's er net iets professioneler uit als de regel van derden wordt aangehouden:dit is een vuistregel waarbij een afbeelding in negen gelijke vlakken met twee horizontale en twee verticale lijnen verdeeld wordt en het onderwerp op of rond een van de vier kruisingen van de lijnen wordt geplaatst.

Op je iPhone kun je een raster laten weergeven waarmee je het onderwerp van je foto gemakkelijk op een kruising van de lijnen kunt plaatsen. Ga naar Instellingen > Foto’s en camera en schalen bij Camera de optie Raster in.

6. Foto's verwijderen

Om verwijderde foto's te herstellen moet je de Foto’s app openen en op het tabblad Albums onderaan in het hoofdvenster drukken. Daar staat een map met de naam Onlangs verwijderd. Als je erop drukt krijg je alle foto’s te zien die je de afgelopen 30 dagen verwijderd hebt. Als je de iCloud-fotobibliotheek geactiveerd hebt, bevat deze map ook de foto’s die in Foto’s voor OS X hebt weggegooid. Een weggegooide foto wordt na 30 dagen definitief verwijderd.

Om een foto te herstellen moet je erop drukken en rechts onderaan op de knop Zet terug drukken. Als je op Verwijder drukt, wordt de foto meteen permanent verwijderd in plaats van pas na 30 dagen.

Om meerdere foto’s tegelijk te herstellen, moet je op de knop Selecteer drukken en alle foto’s die je wilt herstellen selecteren. Druk vervolgens op Zet alles terug om alle geselecteerde foto’s te herstellen, of druk op Verwijder alles om ze definitief te verwijderen.

7. Foto's verbergen

Als je in de Foto's app foto's verbergt, worden ze niet meer in de Momenten weergave getoond. Je kunt meerdere foto's tegelijk selecteren door bovenaan het scherm op Selecteer te drukken en met je vinger foto's te markeren. Druk als je klaar bent op het icoon van een vierkant met een omhoog wijzend pijltje erin, en selecteer Verberg.

Er verschijnt dan een pop-up menu, waarin je op Verberg foto moet drukken om akkoord te gaan. Voortaan is deze foto alleen nog in alle andere albums te zien, en niet in Momenten.

Om al je verborgen foto's te zien, moet je naar het album Verborgen gaan. Om het verbergen ongedaan te maken zodat een foto weer zichtbaar is in Momenten, moet je in deze map de foto/foto's in kwestie selecteren, op het icoon van een vierkant met een omhoog wijzend pijltje erin drukken en Hef verbergen op selecteren.

0 Reactie(s) op: 7 tips om betere foto's met je iPhone te maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.