Wat kun je met het nieuwe Muziekmemo's van Apple?

Door: Jelle Peterse Jelle Peterse | 21 januari 2016 11:11

Blog

Woensdag lanceerde Apple compleet onverwachts een nieuwe app voor iOS: Muziekmemo's. De app is speciaal ontworpen voor muziekanten en laat ze ideeën on-the-go bedenken en bewaren. Hier leggen we uit wat je er allemaal mee kunt.

Apple zou geïnspireerd zijn door de Dictafoon-app die al langer in iOS zit, waarmee je snel iets op kunt nemen en bewaren. Veel muziekanten blijken de app te gebruiken om snel iets op te nemen, en Apple heeft Muziekmemo's uitgebracht om de workflow een stuk eenvoudiger te maken. Lees ook: De 15 beste apps om muziek mee te maken.

De microfoon van de iPhone, iPad of iPod Touch kan worden gebruikt om lossless audio (bijna geen kwaliteitsverlies) op te nemen. Met de app kun je vervolgens direct drums en een bass-line toevoegen om het geheel wat beter te laten klinken, waarna het in iCloud komt te staan. Het grootste voordeel is, dat je het meteen kunt openen in GarageBand of Logic Pro X op je Mac.

"Overal ter wereld maken muzikanten, van wereldsterren tot beginners, de mooiste muziek op hun Apple device. Met de vernieuwende Muziekmemo's-app kunnen ze hun inspiratie nu meteen omzetten in iets concreets, gewoon op hun iPhone of iPad", aldus Apple's marketinghoofd Phil Schiller.

Tevens bevat de app een digitale stemvork en kun je de app automatisch laten opnemen op het moment dat het muziek hoort.

Apple's app Muziekmemo's kan muziek opnemen, bewerken en heeft een digitale stemvork. (v.l.n.r.)

Support uit de muziekindustrie

Muziekmemo's lanceerde met veel support uit de muziekindustrie, waaronder Ryan Adams. "Soms ben ik een idee alweer kwijt als ik eenmaal mijn notitieboekje erbij heb gepakt, dus tot nu toe gebruikte ik steeds de Dictafoon- en Notities-app om snel een nummer vast te leggen. Muziekmemo's combineert die twee apps tot een soort ultieme songwritersapp", aldus de veelgeprezen singer-songwriter en producer Ryan Adams. "Ik stond er echt versteld van hoe je met Muziekmemo's van een gitaarloopje een hele compositie kunt maken, compleet met een virtuele drummer die zo losjes speelt dat het lijkt alsof hij mijn gedachten leest, en ook nog eens keuze uit verschillende akoestische en elektrische baspartijen."

Meer nieuws voor muziekanten

Muziekmemo's is gratis te downloaden via iTunes op apparaten met iOS 9.1 of nieuwer. En de update voor GarageBand voor iOS introduceert een aantal nieuwe functies, zoals Live Loops, waarmee iedereen met een iPhone of iPad muziek van dj-kwaliteit kan maken.

0 Reactie(s) op: Wat kun je met het nieuwe Muziekmemo's van Apple?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.