Zo verberg je eerdere aankopen op je iPad

Door: chwhynny-overbeeke | 01 september 2015 07:48

How To

Wil je liever niet dat iedereen die je iPad in handen krijgt zomaar kan zien dat je een flauw spelletje, een dating-app of een ander dubieus programma gedownload hebt? Hier leggen we uit hoe je eerdere aankopen op je iPad kunt verbergen.

Apple houdt een lijst bij met alle apps die je ooit gekocht of gedownload hebt, zodat je ze eenvoudig opnieuw kunt installeren. Dat is handig, maar wat als er apps of tijdschriften tussen zitten waarvan je liever niet wilt dat mensen ze kunnen zien? Lees ook: Deel je App Store-aankopen met anderen.

iTunes

Je kunt in de lijst met eerdere aankopen op je iPad bepaalde apps verbergen, maar dit werkt slechts tijdelijk. Als je dingen permanent uit de lijst wilt halen, moet je dat vanaf je computer doen - vanaf de iPad zelf kan dit niet. Als je een app uit de lijst verwijderd hebt, betekent dit niet dat je hem opnieuw moet aanschaffen als je de app in kwestie opnieuw wilt downloaden: de app wordt niet meer weergegeven, maar geldt nog wel als een aankoop.

Log op je computer in op iTunes met de Apple ID waarmee je de oorspronkelijke aankoop gedaan hebt. Ga vervolgens naar de App Store en druk op Aankopen. Zorg dat Mijn aankopen geselecteerd is, zodat je alles te zien krijgt.

Je kunt je gedownloade items makkelijk verbergen.

Account

Beweeg de cursor over de app die je uit de lijst wilt verwijderen en klik op het kruisje in de linkerbovenhoek van het icoontje van de app. Als er geen kruisje verschijnt, kun je de app toch verwijderen door de cursor naar de linkerbovenhoek van het app icoon te verplaatsen. Klik op de linkermuisknop zodra de cursor in een handje verandert, en de app is verdwenen.

Wil je een app weer terug in de lijst zetten? Ga dan in iTunes naar de App Store en klik rechtsboven op het pijltje naast je Apple ID. Klik op Uitgelicht en selecteer Account. Vul je wachtwoord in als hierom gevraagd wordt en kies onder Verborgen items/aankopen de optie Beheer. Als je naast een app op Weergeven klikt, komt de app weer in de lijst te staan.

0 Reactie(s) op: Zo verberg je eerdere aankopen op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.