Zo reset je het werkgeheugen van je iPhone

Door: chwhynny-overbeeke | 15 augustus 2017 10:01

iPhone
How To

Het RAM-geheugen van je iPhone is het werkgeheugen dat iOS gebruikt om taken te kunnen uitvoeren. Als je apparaat traag wordt, kan het werkgeheugen resetten een goed idee zijn. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

iOS is zelf prima in staat om het werkgeheugen te onderhouden, zodat het optimaal blijft functioneren. Toch kan er weleens iets misgaan, waardoor het geheugen te vol is komen te zitten en je apparaat traag wordt of bepaalde apps niet of nauwelijks meer geladen kunnen worden.

Het helpt in dat geval meestal niet om je apparaat uit te schakelen en opnieuw aan te zetten. Gelukkig kun je eenvoudig het werkgeheugen van je iPhone of iPad resetten.

Herstellen van het werkgeheugen

Hiervoor hoef je alleen maar je apparaat te ontgrendelen, de Aan-/uitknop ingedrukt te houden. Laat de knop los zodra de optie Zet uit zichtbaar wordt. Houd nu de thuisknop ingedrukt totdat het beginscherm met alle apps in beeld komt. Laat nu de thuisknop los.

Deze procedure herstelt het werkgeheugen, zodat je weer met een schone lei kunt beginnen. Je zult waarschijnlijk merken dat je apps sneller zullen laden en werken, en dat alles wat soepeler loopt in iOS.

Geforceerd herstarten

Is met het resetten van je werkgeheugen het probleem niet opgelost? Dan kun je je apparaat geforceerd herstarten. Door geforceerd te herstarten worden alle actieve processen stopgezet, waardoor alles wat je apparaat aan het vertragen is uitgeschakeld wordt.

Dit kun je doen door de Aan-/uitknop en de thuisknop tegelijk ingedrukt te houden totdat het Apple-logo verschijnt. Op de iPhone 7 (Plus) moet je echter de Aan-/uitknop en de volume omlaag knop tegelijk ingedrukt houden om je apparaat geforceerd te herstarten.

Het kan enkele seconden duren voordat je het logo te zien krijgt, afhankelijk van het aantal processen dat op je apparaat actief is. Blijf de knoppen gewoon ingedrukt houden totdat het loge verschijnt.

0 Reactie(s) op: Zo reset je het werkgeheugen van je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.