Zo kun je personen samenvoegen in Foto's

Door: chwhynny-overbeeke | 01 februari 2017 13:15

How To

In de Foto's-app in iOS 10 kun je personen samenvoegen. Hier laten we zien hoe dit in zijn werk gaat.

Vanaf iOS 10 heeft de Foto's-app een functie waarmee foto's automatisch geanalyseerd worden. Dit biedt de mogelijkheid om iOS de gezichten op de foto's te laten herkennen. Lees ook: Meerdere bibliotheken gebruiken met Foto's voor Mac.

Foto's met herkende gezichten worden weergegeven in het album Personen. Als je deze map voor het eerst opent moet je de map indelen. Je kunt dan personen samenvoegen en inéén album zetten.

Personen samenvoegen

Ga naar de Foto's-app en open het album Personen. Er wordt dan een overzicht weergegeven van alle personen die door de app herkend zijn. Per persoon staat er een thumbnail met een getal dat aangeeft hoeveel foto's van deze persoon er gevonden zijn. Aangezien de app erg goed is in het herkennen van gezichten is de kans klein dat een gezicht verkeerd herkend is en aan de verkeerde persoon gekoppeld wordt.

Druk nu bovenaan het scherm op Selecteer. Druk op alle gevonden gezichten van dezelfde persoon en kies Combineer. Nu worden al deze gezichten samengevoegd tot één enkele persoon.

Je kunt ook foto's combineren voordat je ze toevoegt. Druk op Voeg toe om gevonden gezichten te bekijken. Deze kunnen aan Personen worden toegevoegd door deze te markeren. Druk op Voeg toe om ze los van elkaar aan je bibliotheek toe te voegen. Hier kun je ook de gezichten die bij dezelfde persoon horen markeren en samenvoegen door op Combineer te drukken.

Nu worden alle gezichten direct samengevoegd en aan het album Personen toegevoegd. Voeg deze foto's vervolgens samen met het bestaande album van deze persoon, op de manier die hierboven beschreven is.

0 Reactie(s) op: Zo kun je personen samenvoegen in Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.