Zo kun je je afspeellijsten sorteren op je iPhone of iPad

Door: chwhynny-overbeeke | 18 april 2017 11:02

How To

Als je veel muziek op je iPhone of iPad hebt staan, is de kans groot dat je verschillende afspeellijsten hebt aangemaakt. En als je een Apple Music-abonnement hebt, kun je afspeellijsten van bepaalde artiesten, genres en dergelijke toevoegen. Je kunt die afspeellijsten sorteren, zodat je een beter overzicht krijgt.

Je kunt al je afspeellijsten terugvinden in de Muziek-app door naar het tabblad Bibliotheek te gaan en op Afspeellijsten te drukken. Hier kun je ze bekijken of een nieuwe afspeellijst aanmaken. Standaard worden je opgeslagen afspeellijsten gesorteerd op naam en type. Het is echter vanaf iOS 10.2 ook mogelijk om ze op een andere manier te sorteren.

Afspeellijsten sorteren

Om je afspeellijsten te sorteren, moet je de Muziek-app openen en naar het tabblad Bibliotheek gaan. Op je iPad moet je daarna ook nog op Bibliotheek drukken. Druk vervolgens op Afspeellijsten en druk bovenaan in het scherm op Sorteer.

Hier kun je kiezen op welke manier je je afspeellijsten gesorteerd wilt hebben. Je kunt kiezen uit type lijst, titel, en pas toegevoegd.

Met type lijst kun je ervoor kiezen om slimme afspeellijsten die in iTunes zijn aangemaakt bovenaan te zetten, op alfabetische volgorde. Kies je voor titel, dan worden al je lijsten op alfabetische volgorde gezet, zonder dat er rekening gehouden wordt met het type afspeellijst. Met pas toegevoegd worden je lijsten gesorteerd op datum, waarbij de nieuwste bovenaan komen te staan.

0 Reactie(s) op: Zo kun je je afspeellijsten sorteren op je iPhone of iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.