Zo kies je hoe je Apple Music streamt

Door: chwhynny-overbeeke | 17 augustus 2017 09:54

How To

Met Apple Music is het mogelijk om muziek offline op je apparaat te bewaren. In de meeste gevallen wordt de dienst echter gebruikt voor het streamen van muziek. Hier laten we zien hoe je kunt aangeven of je wel of niet wilt streamen via mobiele data.

Wanneer je muziek streamt met Apple Music, wordt deze via het internet binnengehaald en tegelijkertijd op je apparaat afgespeeld, zonder dat de muziek daadwerkelijk op je apparaat blijft staan. Tijdens het afspelen wordt het gedeelte dat zojuist is afgespeeld meteen verwijderd, zodat er niets achterblijft. Dit betekent ook dat er maar weinig vrije ruimte op je apparaat nodig is om naar veel muziek te kunnen luisteren.

Mobiele data versus wifi

Als je muziek streamt via wifi, gaat het dataverbruik niet van je bundel af. Maar als je via mobiele data streamt, moet je oppassen dat je niet over je datalimiet heengaat. En dat gebeurt al snel!

Gelukkig kun je in iOS kiezen of Apple Music alleen via wifi mag streamen, of dat er ook van je databundel gebruik gemaakt mag worden.

Streammethode kiezen in Apple Music

Om aan te geven op welke manier Apple Music mag streamen, moet je op je iOS apparaat naar Instellingen > Muziek gaan en op Mobiele data drukken.

Met de schuifbalk kun je mobiele data aan- of uitzetten. Als je dit doet, worden alle opties uitgeschakeld, niet alleen streaming. Dat betekent bijvoorbeeld dat je muziekbibliotheek voortaan alleen wordt bijgewerkt wanneer je een wifi-verbinding hebt.

Wil je dat niet, dan kun je Mobiele data ingeschakeld laten, en de schuifbalk bij Streaming op grijs zetten. Dan kun je alleen muziek streamen wanneer je een wifi-verbinding hebt, terwijl de overige muziekfuncties wel actief blijven via mobiele data.

Wil je wel met je mobiele data kunnen streamen, maar maak je je zorgen over je dataverbruik, dan kun je ervoor kiezen om de schuifbalk bij Streamen met hoge kwaliteit op grijs te zetten. Dan wordt de muziek die je via mobiele data streamt in een lagere kwaliteit gestreamd, waardoor er minder data verbruikt wordt.

0 Reactie(s) op: Zo kies je hoe je Apple Music streamt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.