Zo haal je het meest uit je smartphone-batterij

© PXimport

Zo haal je het meest uit je smartphone-batterij

Geplaatst: 30 januari 2014 - 07:47

Aangepast: 24 november 2022 - 10:34

Martin Gijzemijter

Smartphones kunnen steeds meer, maar het lijkt soms wel of de batterijen steeds minder lang meegaan. Dat klopt ook, want smartphones kunnen steeds meer en dat kost meer energie. Met de volgende tips doe je het langste met je smartphone-batterij.

Zet je telefoon uit

Het klinkt als een grap en daarnaast klinkt het ook nog als een hele enge gedachte. Maar serieus, denk er eens over na. Als je in vergadering zit, als je autorijdt, als je ergens lekker met iemand wat aan het drinken bent, noem maar op. Dat zijn uitgelezen momenten om je telefoon even uit te zetten.

We zijn er zo aan gewend om dat ding de hele dag maar aan te laten staan, en dat slaat eigenlijk helemaal nergens op. Niemand hoeft 24 uur per dag bereikbaar te zijn, tenzij er iemand op sterven ligt of op het punt staat om te bevallen.

 

© PXimport

Het klinkt bizar, maar zet je telefoon een keertje uit.

Zet functies uit

Eigenlijk is het opmerkelijk dat er zo geklaagd wordt over de levensduur van de batterij. Stel je koopt een nieuwe auto, en je zet deze op de parkeerplaats, met de radio aan, de verwarming aan, de ruitenwissers aan, de lampen aan, en misschien nog de dvd-speler achterin aan. Ben je dan verbaasd dat een paar uur later de accu van je auto volledig leeg is? Waarschijnlijk niet.

Toch doen we precies hetzelfde met onze telefoon. Vrijwel alle functies die het toestel heeft, of het nu wifi is, bluetooth, GPS, mobiel internet, laten we vrolijk ingeschakeld. En vervolgens vragen we ons af waarom de telefoon steeds sneller leeg is. Kortom, het verdient de aanbeveling om eerst eens goed na te denken over welke functies je wanneer gebruikt.

Bluetooth kun je op de meeste telefoons met één druk op de knop inschakelen, waarom zou je het dan de hele dag ingeschakeld laten. Hetzelfde geldt voor wifi en in sommige gevallen GPS.

 

© PXimport

Niet alle functies hoeven ingeschakeld te zijn. Schakel bluetooth bijvoorbeeld eens uit.

Locatieservices

Tot slot nog een gigantische energieslurper: de mogelijkheid voor apps om je locatie te bepalen, zodat diensten en functies aan je behoeften kunnen worden aangepast. Vrijwel iedere app vraagt je om toestemming om je locatie te bepalen. Denk goed na voordat je deze toestemming geeft.

Gebruik je bijvoorbeeld een app als FourSquare, dan is je batterij in no-time leeg (hetgeen echt jammer is, want FourSquare is een leuke app). Maar vraag je af of Facebook echt je locatie moet weten en of het heel erg nuttig is dat Twitter je locatie weet. Troost: je kunt het altijd uitschakelen achteraf, op vrijwel ieder mobiel platform.

 

© PXimport

Locatieservices zijn echter energieslurpers. Pas op welke apps je daar toegang tot geeft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten