iPhone-tip: Weiger apps toegang tot je privegegevens

Door: andre-kies | 06 juni 2014 12:00

How To

Bij het downloaden van apps krijg je in sommige gevallen te maken met apps die toegang willen tot bepaalde gegevens op je iPhone. Dit gebeurt, zo beloven apps, om beter te kunnen presteren. Je kunt terugvinden welke apps toegang hebben tot welke gegevens en je kunt ze die informatie ontzeggen.

Neem je iPhone in de hand en ga naar Instellingen. Scrol naar beneden tot je bij Privacy uitkomt. Druk hierop en je komt op de pagina terecht waar je bij elk los onderdeel kunt zien welke app er toegang tot heeft.

Toegang ontzeggen

Druk een van de onderwerpen aan en je scherm verspringt naar een nieuwe pagina waar de betreffende apps op staan. Hier rechts van staat het bolletje, waarmee je toegang kunt verlenen of ontzeggen. Is het rondom het bolletje groen, tik er dan op en je ontneemt hiermee de app de rechten om aan je privégegevens te komen. Bij elk onderwerp kunnen meerdere apps staan, je kunt ze allemaal uitzetten.

Ontneem apps de toegang tot je gegevens.

Sociale mediatoegang weigeren

Als je bij Privacy omlaag scrolt, dan zie je de sociale media staan waarop je bent aangesloten via je iPhone. Als je een sociaal medium aantikt, zie je staan welke apps om de toegang tot je Facebook-, Twitter- of Instagram-pagina hebben gevraagd. Je kunt ook deze apps de toegang tot deze pagina's ontzeggen. Let er wel op dat sommige apps werken met inloggegevens en je daardoor minder goed gebruik meer kunt maken van een bepaalde app.

Blokkeer de toegang van apps tot je sociale mediagegevens.

2 Reactie(s) op: iPhone-tip: Weiger apps toegang tot je privegegevens

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juni 2014 13:01 Anoniem
  is dit ook mogelijk voor android?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 juni 2014 10:25 Anoniem
  en hoe regel je dat voor een Samsung Galaxy III
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.