Zet de autocorrectie op iPhone en iPad naar je hand

Door: redactie-macworld-nl | 27 juli 2016 11:20

How To

Autocorrectie op de iPhone, iPad en iPod touch verbetert soms woorden op een foute manier. Als je graag wilt werken zonder autocorrectie, of je juist optimaal gebruik wilt maken van de service, leggen we je hier uit hoe je dat het beste kunt doen.

Trefwoorden instellen

Je kunt de autocorrectie-functie van je iPhone of iPad beïnvloeden door trefwoorden in te voegen. Hiermee worden woorden die je verkeerd invult, gecorrigeerd op de manier die jij wilt. Tik je bijvoorbeeld dta in plaats van dat, dan kun je invoegen dat dit woord automatisch gecorrigeerd wordt. Lees ook: 9 tips voor het typen op je iPhone of iPad.

Ga naar Instellingen, kies Algemeen en selecteer Toetsenbord. Scroll naar beneden en tik op Nieuw trefwoord. Vul bij Zin de tekst in die je wilt. Geef vervolgens bij Trefwoord aan met welk woord je de tekst of opgegeven zin wilt verkrijgen. Het trefwoord mag geen spaties bevatten en als je klaar bent kies je Bewaar om de instellingen op te slaan.

Je kunt ook complete zinnen maken vanuit bijvoorbeeld dialect.

Zinnen maken

Naast het maken van correcties in woorden, kun je ook complete zinnen gebruiken. De trein heeft vertraging kun je als trefwoord dthv wegzetten, waarna autocorrectie deze suggestie zal geven en zal aanpassen. Je kunt hierdoor snel en effectief korte berichten sturen, zonder veel te hoeven typen.

Andere taal instellen als woordenboek

Als je in een andere taal wilt typen op je iPhone, iPod touch of iPad naast de Nederlandse taal, dan kun je een tweede woordenboek selecteren. Hier kom je via Instellingen. Kies het tabblad Algemeen en open Toetsenbord. Ga naar Toetsenborden en kies vervolgens voor Voeg toetsenbord toe om een nieuw woordenboek aan de autocorrectie-functie toe te voegen. Je kunt ook een woordenboek verwijderen door op Wijzig te drukken, vervolgens kies je de - voor het toetsenbord en selecteer je Verwijder. Kies Gereed om op te slaan.

Kies meerdere talen om de woordenschat aan te vullen.

Autocorrectie-functie uitschakelen

Als je de autocorrectie compleet beu bent, dan kun je deze bij Instellingen op je iOS-apparaat uitschakelen. Open Instellingen, ga naar het tabblad Algemeen en selecteer Toetsenbord. Zet nu de knop achter Autocorrectie uit om de autocorrectie-functie uit te schakelen. iOS blijft je spelling controleren en zal deze rood markeren. Zet de knop achter Controleer spelling uit om deze functie uit te schakelen.

Ben je al die correcties beu, schakel autocorrectie dan gewoon uit

0 Reactie(s) op: Zet de autocorrectie op iPhone en iPad naar je hand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.