Zagg Slim Book iPad Air Case

Door: jason-cipriani | 27 mei 2015 08:17

iPad

De Zagg Slim Book iPad Air Case met Backlit Keyboard is een goed functionerend Bluetooth toetsenbord met verlichte toetsen en sneltoetsen voor veelgebruikte iOS commando's.

None

Zagg Slim Book iPad Air Case

Prijs:

$129,99

Website:

Zagg.com

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Licht
  • Verlichting
  • Minpunten
  • Bouw
  • Kijkhoek opties

De Zagg Slim Book iPad Air Case met Backlit Keyboard is niet alleen één van de langste productnamen die ooit ben tegengekomen, het is bovendien een goed functionerend Bluetooth toetsenbord. Het heeft verlichte toetsen voor als je 's nachts wilt typen, en met sneltoetsen kun je snel veelgebruikte iOS commando's benaderen, zoals zoeken met Spotlight, Siri, mediabedieningen en snel vergrendelen. Hoewel ik tijdens het testen op de Slim Book gesteld raakte, had het een aantal tekortkomingen.

Galmt het hier?

Er is geen andere manier om het te zeggen: De toetsen klinken hol. Ik weet niet of dat komt door het materiaal dat achter de toetsen zit, of het materiaal van de toetsen zelf, maar terwijl je zit te typen klinkt het alsof je een goedkoop toetsenbord gebruikt.

Dit is niet helemaal eerlijk, want ik heb bij het testen van de Slim Book nog geen enkele toets kunnen ontdekken die tekenen van slijtage vertoont. Met elke toetsaanslag is er weinig speling, en de toets springt direct terug omhoog zodra de toetsaanslag is afgerond.

Het formaat van en de afstand tussen de toetsen zijn gewoon wanneer het gaat om een tablet toetsenbord. Er is niets wat de lay-out doet opvallen, maar er is ook niets op aan te merken.

Het is ook een hoes

Bluetooth toetsenborden die ook als hoes dienen zijn vaak lelijk, log, en bieden weinig meer dan alleen bescherming. De hoes die met een Slim Book wordt meegeleverd is een hard plastic omhulsel dat om de buitenkant van je iPad heen gaat. Het is misschien niet de allermooiste hoes, maar hij is verre van volumineus en heeft een doel.

De hoes dient ook als montagemechanisme voor het toetsenbord, waarover ik straks meer zal vertellen. Maar een neveneffect van deze benadering is dat je kunt kiezen in welke richting de iPad in het scharnier geplaatst wordt.

Dit betekent dat je de iPad kunt omdraaien zodat het scherm van de toetsen is afgekeerd, waardoor het een geïmproviseerde standaard is om een film te bekijken. Of je kunt het toetsenbord dichtklappen waarbij het scherm naar buiten gericht is, en je iPad zoals normaal vasthouden (maar dan is hij wel dikker dan voorheen) om te lezen of op het web te surfen. Omdat het toetsenbord losgemaakt kan worden van de rest van de hoes, kun je het toetsenbord thuislaten terwijl je dan nog altijd een beschermende hoes voor je iPad hebt.

Ik ben normaal gesproken niet dol op hoezen, maar na het gebruik van deze combinatie van hoes en toetsenbord ben ik de veelzijdigheid ervan gaan waarderen. Hij beschermt niet alleen je iPad, hij voegt ook functionaliteit toe.

Het scharnier

Het is niet moeilijk om verder te kijken dan het geluid van de toetsen, maar ik vind het lastig om het scharnier over het hoofd te zien. Zoals ik eerder al zei, dient de hoes die bij de Slim Book geleverd wordt ook als methode om het toetsenbord met je iPad te verbinden.

Twee sleuven aan de zijkant van de hoes dienen als het vrouwelijke einde van de connector, waarbij het mannelijke einde uit het scharnier steekt. Wanneer je de hoes in de groef drukt, helpen magneten om de twee stukken op de juiste plek te krijgen. Je hoort een klik wanneer de iPad op zijn plek zit.

Mijn zorg komt naar boven wanneer je je de kijkhoek van het scharnier wilt aanpassen door de iPad van je af te duwen. In plaats van wat weerstand te bieden wanneer je de maximale kijkhoek voor het scharnier bereikt hebt, valt de helft van de hoes met daarin mijn iPad uit het scharnier en vliegt over tafel.

Erger nog, ik kon niet met zekerheid zeggen wanneer dit zou gebeuren, aangezien de druk die er nodig was om de iPad eruit te laten schieten varieerde. Soms schoot hij eruit met weinig of geen druk. Andere keren moest ik meer moeite doen om het te laten gebeuren. De iPad zou natuurlijk helemaal niet uit het scharnier mogen schieten, hoe hard ik er ook op druk.

Conclusie

De Slim Book dan de meeste toetsenbord-hoes combinaties. Ik vind de innovatieve benadering van Zagg goed, met de extra functionaliteit. Het grootete probleem met het scharnier is het gebrek aan kijkhoeken in combinatie met weinig feedback voordat je iPad eruit schiet. De Slim Book is licht en heeft geweldige achtergrondverlichting, maar de nadelen zijn het luidruchtige toetsenbord en het scharnier dat de twee helften bijeenhoudt.

0 Reactie(s) op: Zagg Slim Book iPad Air Case

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.