YouTube-video's downloaden naar je iPad

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 06 juni 2015 09:57

How To

Ik zit binnenkort een flink aantal uur in het vliegtuig en dan heb ik eindelijk tijd om eens lekker iets voor mezelf te doen. Ik wil YouTube-video's kijken, maar heb geen internet in het vliegtuig. Kan ik ze van tevoren ook downloaden?

Het officiële antwoord op deze vraag is: nee (nog niet opgeven, het officieuze antwoord dat je beter zal bevallen komt hierna). De reden daarvoor is dat Google (de eigenaar van YouTube) het downloaden van video's (die je niet zelf hebt geüpload) niet toestaat. Als gevolg daarvan zijn er geen apps verkrijgbaar in de App Store die je in staat stellen om video's rechtstreeks vanuit de app op je iPad op te slaan. Er is echter wél een app die het via een wat omslachtigere manier mogelijk maakt. Ook al is het niet toegestaan, Google lijkt er vooralsnog geen stappen tegen te ondernemen, zolang je de gedownloade content maar niet zelf weer uploadt onder je eigen account. Lees ook: Zo download je video's van YouTube.

Video Downloader installeren

Zoals gezegd bestaat er (op dit moment) geen app die je een eenvoudige interface biedt met een knop om video's van YouTube te downloaden. Video Downloader is echter een app die een slimme manier heeft gevonden om video's te downloaden door ze te bekijken. Daarvoor moet je dan wel eerst de app installeren. De app bestaat in twee versies, een Lite-versie (Video Downloader Lite Super - VDownload) en een betaalde versie (Video Downloader Super Premium ++ - VDownload), waarbij het belangrijkste verschil is dat je in de gratis versie maximaal drie video's tegelijk kunt downloaden en je last hebt van nogal hinderlijke reclame tussendoor. De gratis app is echter wel volledig functioneel, dus prima om lekker mee uit te proberen (of gewoon voor altijd te gebruiken als je geen haast hebt).

Video Downloader is verkrijgbaar in een gratis en een betaalde versie.

Video Downloader Lite Super - VDownload ***

Prijs: Gratis

Omvang: 18,9 MB

Video Downloader Super Premium++ - VDownload *****

Prijs: € 3,99

Omvang: 16 MB

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd en je start deze, dan zie je een browser zoals Safari, maar dan met een aantal extra tabbladen onderin. Om een video te downloaden, navigeer je naar http://m.youtube.com (die 'm' is belangrijk omdat het de mobiele site moet zijn) en zoek je vervolgens de video die je wilt downloaden. Je zou dus verwachten dat er een downloadknop is, maar je moet de video daadwerkelijk aantikken en beginnen met kijken. Zodra je dit doet, verschijnt de optie Downloaden in beeld, waarna je de video een naam kunt geven en je kunt aangeven in welke map (binnen de app) je de video wilt opslaan. Vervolgens wordt de video voor je gedownload (je hoeft de video niet af te kijken) en in het tabblad Bestanden geplaatst zodra deze gereed is. Een tikje omslachtig, maar het kán dus wel.

Om een video te kunnen downloaden, moet je deze eerst een stukje bekijken in de app.

Synchroniseren via iTunes

Vind je het downloaden via de app Video Downloader toch wel héél veel gedoe, dan is het natuurlijk ook een optie om de video's te downloaden op je pc of laptop (indien je die hebt uiteraard) en vervolgens te synchroniseren met behulp van iTunes. Het downloaden van video's van YouTube is dan heel eenvoudig te doen door op je pc of laptop in je browser te surfen naar www.clipconverter.cc/nl/ (die laatste slash is belangrijk) en vervolgens de URL's te plakken van de video's die je wilt downloaden. Kies een resolutie (1080p is het mooist op een iPad met Retina-display, maar neemt ook meer ruimte in beslag) en sla het bestand vervolgens op als mp4. Zodra je de video's van je keuze hebt gedownload, importeer je ze in iTunes (je kunt ze naar iTunes slepen of in iTunes klikken op het menupictogram linksboven en vervolgens op Bestand aan bibliotheek toevoegen. Sluit je iPad aan op je computer, navigeer in iTunes naar de tablet en vervolgens naar het tabblad Film. Plaats een vinkje bij Films synchroniseren, vink de filmpjes aan die je op je iPad wilt hebben, klik op Toepassen en Synchroniseren. De filmpjes die je hebt gedownload, zullen nu op je iPad worden geplaatst.

Je kunt video's natuurlijk ook downloaden op je pc of laptop en synchroniseren met iTunes.

3 Reactie(s) op: YouTube-video's downloaden naar je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juni 2015 10:29 darknessblade
  gebruik gewoon de tool van dvd-videosoft en move de vids dan naar de ipad. scheelt veel tijd
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juni 2015 23:47 Anoniem
  Jammer maar Youtube heeft Al door dat je wilt downloaden en blokkeert dit dus
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 augustus 2016 22:53 Anoniem
  Ik heb films gedownload met de IPad van Kisscattoon.me maar ik vraag me af of deze dan ook een virus kunnen hebben als ik ze van de IPad op de computer zet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.