Yahoo lanceert eigen browser Axis

Door: Elmar Rekers | 24 mei 2012 10:25

Nieuws

Yahoo heeft donderdag zijn eigen browser gelanceerd. Deze Axis is vooral bedoeld voor het gebruik op een iPhone of iPad, maar kan ook als plug-in geïnstalleerd worden in desktop-browsers als Chrome en Internet Explorer.

"Axis herdefinieert het browsen en zoeken op internet", belooft Yahoo. Volgens de maker maakt Axis het eenvoudiger om veel informatie in één oogopslag te zien, doordat zowel een lijst met zoekresultaten als geopende websites op dezelfde pagina worden getoond.

De stand-alone versie van Axis is vooralsnog enkel te installeren op de iPad en iPhone. Hierbij zegt Yahoo dat de gebruiker een 'tijdschrift-achtige ervaring' krijgt voorgeschoteld omdat men door zoekresultaten bladert middels veeg-bewegingen. Desktop-gebruikers kunnen vooralsnog enkel een plug-in downloaden voor nieuwe versies van Internet Explorer, Chrome, Firefox en Safari.

Inloggen op Axis

Axis zal specifieke artikelen, favorieten en recente zoekopdrachten op alle apparaten met Axis weergeven. De gebruiker moet hiervoor wel inloggen met een account van Yahoo, Facebook of Google. Yahoo zal binnenkort ook een Android en Windows Phone-versie van de nieuwe Axis-browser lanceren.

0 Reactie(s) op: Yahoo lanceert eigen browser Axis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.