Xbox SmartGlass – bestuur de Xbox 360 met je iPhone

Door: Evi Maquoi | 17 april 2013 10:46

How To

Heb je een Xbox 360 en een iPhone, iPod touch of iPad? Microsoft heeft onlangs de Xbox SmartGlass-app gelanceerd. Hiermee kan je jouw iOS-apparaat als afstandsbediening voor je Xbox 360-console gebruiken. Sterker nog, jouw iOS-apparaat kan zelfs dienst doen als tweede scherm. We leggen je stap voor stap uit hoe je beide apparaten aan elkaar koppelt.

01 Xbox SmartGlass installeren

De Xbox SmartGlass-app was eerder al beschikbaar voor Windows Phone en Android, maar is sinds enige tijd ook beschikbaar voor iOS. Om Xbox SmartGlass op je iPhone, iPod touch of iPad te installeren, heb je minimaal iOS 5 nodig.

Xbox SmartGlass is volledig gratis.

Via Instellingen / Algemeen / Info kan je bij Versie zien welk besturingssysteem je gebruikt. Open de App Store op je iOS-apparaat en tik helemaal onderaan op de Zoek-knop. Voer vervolgens Xbox SmartGlass bovenaan in de zoekbalk in en tik op Zoek. De Microsoft-app verschijnt op je scherm. Tik op Gratis en daarna op Installeer app om de installatieprocedure te starten. Voer in het dialoogvenster nog even het wachtwoord in dat bij Apple ID hoort. Bevestig met de OK-knop.

De app is zo’n 33 megabyte groot waardoor ie vrij snel op je apparaat staat. Zodra de installatie voltooid is, kan je vanuit de App Store op de Open-knop tikken om de app te starten. Uiteraard kan je Xbox SmartGlass ook openen met de nieuw aangemaakte knop op het beginscherm van je iPhone, iPod touch of iPad.

02 Koppelen

Wanneer je Xbox SmartGlass voor het eerst opstart, zie je enkel een inlogscherm verschijnen. Tik op Sign in en meld je aan met je Microsoft-account. Dit is hetzelfde account als je Windows Live ID, Xbox 360-account of Hotmail-account. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en gebruik de Aanmelden-knop om in te loggen.

Voordat je de app kan laten werken met je console, moet je eerst nog even de instellingen van je Xbox 360 aanpassen. Schakel je gameconsole in, log in met hetzelfde Microsoft-account en ga naar Instellingen / Systeem / Console-instellingen / Aangesloten apparaten. Controleer hier of Xbox SmartGlass apps ingeschakeld staat. Keer nu terug naar je iOS-apparaat en tik op Connect to Xbox in de rechterbovenhoek indien het koppelen niet automatisch gebeurt. Je komt nu terecht op het Xbox 360 Dashboard.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van Xbox SmartGlass is het aangeraden om je Xbox 360 en iOS-apparaat op hetzelfde netwerk te verbinden. De app werkt ook wel wanneer je gebruik maakt van twee verschillende netwerken maar de toetsenbordfunctie is dan onbruikbaar.

Zodra je aangemeld bent, krijg je je Xbox 360 Dashboard te zien.

03 Aan de slag

Door in de app te vegen kom je op dezelfde tabbladen terecht als op je Xbox 360. Je krijgt onder andere toegang tot Bing, Home, Social, Recent en Discover. Via Bing kan je zoekopdrachten invoeren. Op het Home-tabblad kan je de Remote-functie inschakelen en je gameconsole met je iOS-apparaat besturen.

Tik op de grote knop met controller en er verschijnen vier grote gekleurde knoppen in de hoeken van je scherm. Door te vegen navigeer je tussen de verschillende panelen en om de A-knop te gebruiken hoef je maar te tappen. Het Social-scherm maakt het mogelijk om je avatar aan te passen, berichten naar vrienden te sturen, je profiel te bewerken enzovoorts. Recent geeft een overzicht van je meest recente Xbox 360-activiteiten en via Discover kan je trailers van games of films raadplegen.

Helemaal interessant is dat je iOS-apparaat bij sommige films of games gebruikt kan worden als tweede scherm. Indien beschikbaar kan je interactieve gidsen, commentaar of realtime gamestrategie opvragen. Het is niet onlogisch dat Microsoft steeds meer aandacht aan Xbox SmartGlass zal besteden.

Als tweede scherm geeft de Xbox SmartGlass bijvoorbeeld extra info over de bands die je beluistert via Xbox Music.

0 Reactie(s) op: Xbox SmartGlass – bestuur de Xbox 360 met je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.