Workshop Dropbox: bestanden bewaren, delen, synchroniseren en ontvangen

Door: Robbin Ooijevaar | 21 maart 2011 16:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Deel 3: Bestandskoerier

1. Internetkoerier

Een bestandskoerier is een dienst op internet die het eenvoudig maak om grote bestanden te versturen. We bespraken er een aantal in het artikel Online bestandsuitwisseling, bekende voorbeelden zijn YouSendIt en WeTransfer. De diensten werken met een zogenaamde tussenserver. De verzender verstuurt het bestand via de website waarna het bestand online geparkeerd wordt. De ontvanger krijgt een downloadlink.

Dankzij DROPitTOme kunt u grote bestanden direct ontvangen in uw Dropbox: u hoeft niets handmatig te downloaden, het bestand komt automatisch binnen in uw Dropbox. De methode van DROPitTOme werkt met eenrichtingsverkeer, de verzender krijgt geen toegang tot uw Dropbox-bestanden. U hoeft geen mappen te delen met 'vreemden' en kunt toch bestanden ontvangen van onbekenden, bijvoorbeeld van een (externe) collega, studiegenoot of freelancer.

Als u al Dropbox-gebruiker bent, werkt DROPitTOme handiger dan een online bestandskoerier als WeTransfer om grote bestanden te ontvangen.

2. DROPitTOme

Surf naar DROPitTOme en doorloop de eenmalige registratie via de knop Register. Kies een goede gebruikersnaam, bijvoorbeeld uw voornaam en achternaam aan elkaar geschreven. DROPitTOme gebruikt deze naam voor uw webadres dat anderen gebruiken om bestanden te verzenden naar uw Dropbox. De gebruiker baskleasens krijgt dus (mits beschikbaar) de website www.dropitto.me/baskleasens toegewezen. Hiermee kunnen anderen een bestand naar uw Dropbox versturen. DROPitTOme vraagt om twee wachtwoorden. Het standaard wachtwoord (password) hebt u zelf nodig om later de instellingen van DROPitTOme te bewerken. Het tweede wachtwoord (upload password) kunt u doorgeven aan derden en is nodig om bestanden te mogen versturen naar uw Dropbox. Deze wachtwoorden mogen niet hetzelfde zijn! Het uploadwachtwoord voorkomt dat Jan en alleman bestanden kunnen uploaden naar uw Dropbox.

DROPitTOme maakt het mogelijk om bestanden van derden te ontvangen in uw eigen Dropbox.

3. Waar staat dat?

De link naar uw DROPitTOme-adres kunt u kenbaar maken via e-mail, Facebook of uw website. De verzender heeft het uploadwachtwoord nodig om u bestanden te sturen. Als u meerdere bestanden naar een andere DROPitTOme-gebruiker wilt verzenden, is het aan te raden om deze in een zip- of rar-archief te verpakken. Elke Windows-versie heeft een zip-functie aan boord. Het is eenvoudig om alle bestanden van een map in te pakken door rechts te klikken op de map en te kiezen voor Kopiëren naar / Gecomprimeerde map. De maximale bestandsomvang die u kunt ontvangen via DROPitTOme in uw Dropbox is 75 MB. De bestanden die u binnenkrijgt via http://dropitto.me/gebruikersnaam worden bewaard in de map My Dropbox / DROPitTOme. U hoeft deze map niet zelf in de gaten te houden. DROPitTOme stuurt een mailtje zodra iemand een bestand aan u stuurt.

DROPitTOme plaatst bestanden die u binnenkrijgt in de gelijknamige map in My Dropbox.

0 Reactie(s) op: Workshop Dropbox: bestanden bewaren, delen, synchroniseren en ontvangen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.