WhatsApp voert abonnementen in voor iPhone-app

Door: Elmar Rekers | 19 maart 2013 09:30

Nieuws

WhatsApp zal nog dit jaar betaalde abonnementen invoeren voor het gebruik van diens iPhone-app. In plaats van éénmalig 89 eurocent te betalen, moet er binnenkort een abonnement worden afgesloten voor één, drie of vijf jaar.

Het nieuwe verdienmodel werd door WhatsApp-baas Jan Koum uit de doeken gedaan in een interview met de Nederlandse journalist Alexander Klopping. De nieuwe regel zal enkel voor nieuwe gebruikers gelden. iPhone-bezitters die de app al hebben aangeschaft zullen deze zonder verdere kosten kunnen blijven gebruiken, zo belooft Koum.

Betalen voor WhatsApp

Wanneer de abonnementen worden ingevoerd kan de WhatsApp-baas nog niet zeggen. “We gaan niet overhaast te werk, maar het komt zeer zeker nog dit jaar. Het staat op de planning”, aldus Koum in een van zijn zeldzame interviews. Nieuwe WhatsApp-gebruikers zullen later dit jaar 0,89 euro betalen voor één jaar, 2,40 euro voor drie jaar en 3,34 euro voor een periode van vijf jaar.

Gebruikers van Android, Windows Phone en BlackBerry mogen WhatsApp officieel gedurende één jaar gratis gebruiken, waarna eveneens een bedrag moet worden betaald. Echter werd de gratis gebruikstermijn voor veel systemen onlangs stilzwijgend verlengd tot medio 2014.

0 Reactie(s) op: WhatsApp voert abonnementen in voor iPhone-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.