Zo doe je dat: Whatsappen op je iPad

Door: jelle-peterse | 30 december 2015 10:25

How To

De immens populaire berichten-app WhatsApp is tegenwoordig ook op je Mac te gebruiken met WhatsApp Web. Maar op iPads en Android tablets was dit tot nu toe niet mogelijk, omdat het hierop geblokkeerd is. Hier leggen we je uit hoe je tóch WhatsApp Web op je tablet kunt gebruiken.

Dat WhatsApp Web is geblokkeerd op mobiele besturingssystemen, heeft waarschijnlijk te maken met dat WhatsApp bijvoorbeeld toegang nodig heeft tot je foto's. Dit is in mobiele browsers wellicht niet altijd mogelijk. Dit betekent dat je een app nodig hebt om WhatsApp Web te raadplegen op je tablet. Voor iPads is er nu zo'n app: MessagePad. Lees ook: De 9 beste alternatieven voor WhatsApp.

De app is te downloaden in de App Store op je iPad, en is helemaal gratis. Om de app te gebruiken, moet je al WhatsApp gebruiker zijn. Je hebt de app op je smartphone namelijk nodig om in te loggen.

De app is gratis, maar laat wel advertenties zien. Voor 99 cent kun je de app advertentie-loos gebruiken.

Zo stel je het in

Open de MessagePad-app op je iPad. Je ziet nu een grote QR-code in het midden van je scherm. Deze moet je scannen met de WhatsApp-app op je smartphone om in te loggen. Open WhatsApp op je smartphone en ga rechtsonder naar Instellingen en vervolgens naar WhatsApp Web. Houd nu de camera van je smartphone boven de code op je iPad, zodat deze helemaal in beeld is. Nu logt je iPad automatisch in en kun je WhatsApp gebruiken.

Open WhatsApp op je smartphone en ga naar Instellingen > WhatsApp Web.

Niet echt ideaal

Omdat de app werkt via WhatsApp Web, is het niet echt ideaal. Zo moet je je smartphone altijd in de buurt hebben als je WhatsApp wilt gebruiken op je iPad. Dan kun je net zo goed je smartphone erbij pakken, en bespaar je je de moeite om in te loggen door de code te scannen.

2 Reactie(s) op: Zo doe je dat: Whatsappen op je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 december 2015 19:35 probeertehelpen
  Dubbel werk dus. nee niet zo fijn. En zeker niet ideaal. Dus je worst dan ook nog eens met reclame opgezadeld. Niet doen dus. Waardeloos.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 januari 2016 18:04 Anoniem
  Een mooie manier om goedkoop te bellen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.