Weerwaarschuwing bij gevaarlijk weer in iOS

Door: Ronald Smit | 03 augustus 2018 13:51

How To

Via de app Storm Radar van The Weather Channel Interactive kun je je laten waarschuwen zodra gevaarlijk weer dicht in de buurt komt. Denk aan bijvoorbeeld een weerwaarschuwing betreffende in de nabije omgeving waargenomen bliksem, of andere vormen van zwaar weer.

Om maar vast met het goede nieuws te beginnen: de app Storm Radar kost helemaal niets. Staat tegenover dat je dan wel wat advertenties te zien krijgt, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is namelijk een app die je vooral wilt gebruik vanwege de waarschuwingsfunctie, die gerealiseerd wordt via notificaties. Om dat goed te laten werken moet je bij de eerste start van de app wel even goed opletten. Zo moet je toestemming geven voor alle gevraagde zaken, waaronder berichtgeving en locatievoorzieningen. Kies voor dat laatste de doorlopende optie, ook wanneer de app niet is geopend. Alleen dan weet Storm Radar altijd waar je bent. En kan dan zorgen voor correcte weerwaarschuwingen. Is dat allemaal gelukt, dan beland je uiteindelijk in het hoofdscherm van de app. Om de waarschuwingen daadwerkelijk te activeren tik je op het tandwiel linksboven in beeld. Tik in het geopende paneel vervolgens op Mijn meldingen. Je ziet nu een drietal schakelaars: Zwaar (voor zwaar weer), Neerslag en Bliksem. Praktisch is het om in ieder geval Zwaar en Bliksem aan te zetten, Neerslag is vooral praktisch als je gaat picknicken of iets dergelijks. In ons land levert een ingeschakelde Neerslag-schakelaar mogelijk te veel meldingen op en dan wordt het vervelend. In het buitenland - waar het weerbeeld toch vaak wat onbekender is - kun je ze wel alle drie aanzetten. Om vervelende verrassingen te voorkomen.

Zet in de app Storm Radar in ieder geval de schakelaars Zwaar en Bliksem aan voor de meest dringende weerwaarschuwingen

Heb je alles eenmaal correct ingesteld, dan krijg je een keurige weerwaarschuwing als er iets vervelends gaande is. Verder is Storm Radar ook een prima weerapp met - hoe kan het ook anders gezien de naam - weerradarbeelden van over de hele wereld. Een voorspellende functie maakt dat je altijd je eigen weerman m/v op zak hebt; tik op de afspeelknop om de verwachte ontwikkelingen te tonen op de kaart. Mocht je het willen, dan zijn er drie kaartmodi beschikbaar: Standaard, Donker en Satelliet. Die kies je via het tandwiel en dan Kaartopmaak. Werkt alles naar smaak, dan is het zaak om een eventuele weerwaarschuwing ook ter harte te nemen. Ben je bezig aan een fietstocht en wordt er bliksem in de omgeving gemeld, dan is het tijd om een veilig heenkomen te zoeken. Meestal heb je daar nog wel tijd voor omdat alle waarschuwingen betrekking hebben op een gebied binnen een bepaalde straal.

0 Reactie(s) op: Weerwaarschuwing bij gevaarlijk weer in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.