Vijf apps om artikelen offline te lezen

Door: Stefanie Katzenbauer | 13 augustus 2018 06:37

Review

Als je een geoefend smartphonegebruiker bent zul je regelmatig artikelen voorbij zien komen die interessant lijken. Maar je hebt natuurlijk niet altijd de zeeën van tijd om al deze artikelen meteen te lezen. Met deze vijf apps om artikelen offline mee te lezen sla je de gewenste artikelen eenvoudig op voor later.

Flipboard

Flipboard is een magazine samengesteld uit jouw interesses. Bij het eerste gebruik van deze app word je gevraagd om drie of meer onderwerpen aan te vinken die jouw interesseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuws, design, mode en lifestyle, auto, reizen enzovoort.

Op basis van je interesses krijg je een zeer mooi ontworpen overzicht aan artikelen te zien waarvan Flipboard denkt dat die bij jouw interesse passen. Zo creëer je je eigen nieuwsfeed. Door in te loggen kun je je nieuwsfeed personaliseren.

Je bladert door de artikelen door omhoog te swipen. Als je een artikel offline wil kunnen lezen dan kies je voor deze optie door rechts in een artikel op de drie onder elkaar staande bolletjes te tikken.

Flipboard geeft met zijn samenstelling van artikelen en de manier waarop je er doorheen ‘flipt’ echt het idee dat je een voor jou persoonlijk samengesteld tijdschrift aan het lezen bent. Je kan je magazine ten alle tijden bewerken en aanpassen.

(Android/iOS)

PaperSpan

In PaperSpan maak je een overzichtelijke lijst met artikelen die je stapsgewijs kan afwerken als je dat prettig vindt. Open een artikel in je browser of app en kies voor de “delen” optie. Er worden dan automatisch opties getoond via welke weg je het artikel wil delen. Kies dan voor “add to PaperSpan”.

In de app wordt automatisch een lijst samengesteld van al je opgeslagen artikelen. Wil je hier meer orde in aanbrengen dan kun je zelf mappen maken met bepaalde thema’s. Houd het artikel in de lijst ingedrukt om het artikel te verplaatsen naar de gewenste map.

PaperSpan is een overzichtelijke app die je een goed overzicht geeft van wat je nog wilde lezen en hoe lang je daar ongeveer mee bezig bent (een tijdsindicatie staat onder het artikel). 

(Android/iOS)

Pocket

Pocket werkt op dezelfde manier als PaperSpan. Via de ‘delen’ functie voeg je artikelen om offline te lezen toe aan je app. Als je vanuit Facebook artikelen en/of video’s wil opslaan in Pocket dan kies je voor de optie om de link ervan te kopiëren, open vervolgens Pocket en de app zal automatisch vragen of je de link op je klembord wil toevoegen aan je leeslijst.

De interface van Pocket is aangenaam in het gebruik, duidelijk, overzichtelijk en mooi vormgegeven zonder aan overkill te doen. Het biedt net iets meer functies dan het praktische PaperSpan.

Wat Pocket onderscheidt van PaperSpan is de mogelijkheid om artikelen die je leuk en/of interessant vindt te ontdekken. Dit zijn voornamelijk Engelstalige artikelen zoals van de NewYorker of de Huffington Post.

(Android/iOS)

Article Reader Offline

Article Reader Offline geeft je iets meer designopties wat betreft de achtergrondkleur van de opgeslagen artikelen. Je krijgt eenvoudig toegang tot de instellingen van een artikel door twee keer snel op het scherm te tikken. Hier pas je vervolgens de kleur, grootte en helderheid van het artikel aan.

Ook bij deze app kan je aparte mappen aanmaken als je je opgeslagen artikelen wil categoriseren. 

(Android)

Facebook

Als je flink wat pagina’s geliked hebt op Facebook zul je veel interessante artikelen via dit sociale media platform aangeboden krijgen. In Facebook zelf heb je dan ook de mogelijkheid om de artikelen op te slaan om op een later moment te bekijken.

Hiervoor tik je simpelweg op de drie bolletjes rechtsboven aan een artikel en kies je voor de optie ‘link opslaan’. Je vindt je opgeslagen links terug via de drie strepen rechtsboven in het Facebookmenu. Kies voor ‘opgeslagen’ in dit menu en bekijk je opgeslagen artikelen, foto’s en video’s. Ook hier kun je verzamelingen aanbrengen waardoor je makkelijk je content beheert en categoriseert.

(Android/iOS

0 Reactie(s) op: Vijf apps om artikelen offline te lezen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.