Videochat voor iPhone- en Android-apps Google+

Door: tonie-van-ringelestijn | 26 september 2011 11:36

Nieuws

Gebruikers van iPhones en Android-telefoons kunnen nu ook deelnemen aan Hangouts, de groepsvideogesprekken in Google+.

Google heeft de afgelopen week nieuwe Google+ apps voor Android en iOS uitgebracht. Dankzij een van de vernieuwingen kunnen mobiele gebruikers nu ook meedoen met de zogheten Hangouts op Google's nieuwe sociale netwerk. Hangsouts zijn groepsgesprekken in video. De update voor de Android-app is donderdag uitgekomen, de vernieuwde iOS-app is sinds zaterdag in de App Store te vinden.

De apps hebben tijdens het gebruik van Hangout opties voor het uitschakelen van het geluid, het bevriezen van het camerabeeld en het schakelen tussen de camera aan de voor- of achterkant van de telefoon. Aan Hangout-sessies kunnen maximaal 10 personen tegelijk deelnemen.

Whatsapp-wannabe

Het apps-onderdeel voor groeps-chat via tekstberichten is veranderd: van Huddle in Messenger. Met die naam geeft Google aan dat dit een alternatief kan zijn voor andere messsaging-apps zoals Whatsapp en Facebook Messenger. Het Messenger-onderdeel in de Google+ app ondersteunt nu ook het doorsturen van foto's.

Het instellen van notificaties in de apps is eveneens verbeterd. Ook is het nu mogelijk om reacties van anderen te +1'en. De +1 knop is Google's variant van Facebooks like-knop. Berichten zijn voortaan ook alleen met individuen te delen. Voorheen kon dit alleen met complete Circles; de diverse lijsten met verschillende 'soorten' contactpersonen waar Google+ uit is opgebouwd.

Ook pc-verbeteringen

Google heeft de uitvoering van Hangsouts voor gewone computers vorige week uitgebreid met diverse extra's. Daaronder de mogelijkheid om een Hangout openbaar uit te zenden, de optie het computerscherm te delen met andere gebruikers, samen te tekenen op een whiteboard en een document gedeeld te bewerken tijdens het videochatten. Ontwikkelaars kunnen met een nieuwe API (application program interface) ook allerlei nieuwe Hangout-toepassingen bouwen, waaronder spelletjes.

Sinds vorige week kan iedereen zich voor Google+ inschrijven. Het sociale netwerk is sinds eind juni beschikbaar, maar dan alleen op uitnodiging toegankelijk. Google+ heeft nu volgens een berekening van Google's officieuze statisticus Paul Allen circa 43 miljoen geregistreerde gebruikers.

0 Reactie(s) op: Videochat voor iPhone- en Android-apps Google+

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.