Video's delen vanaf je iPad doe je zo

Door: Martin Gijzemijter | 11 juni 2015 14:55

How To

Elke keer als Apple met een betere camera op de iPad komt, staan we te juichen, omdat we nu betere kwaliteit video's kunnen maken. De keerzijde is dat video's steeds groter worden. Deze zijn al snel een paar honderd MB groot. Delen via mail is dan niet handig. Gelukkig zijn er alternatieven.

iCloud fotodelen

Apple had al vrij snel door dat er een betere manier moest komen om media vanaf je iOS-apparaat te delen met anderen. iCloud speelt daarin een belangrijke rol en hoewel de optie iCloud fotodelen heet, werkt het wel degelijk ook prima voor video's. Om een video te delen via iCloud, navigeer je op je iPad naar de app Foto's en open je het album Video's. Druk nu rechtsboven op Selecteer en druk op de video (of video's) die je wilt delen. Druk vervolgens op het pictogram Delen (vierkantje met een pijl naar boven) onderin en vervolgens op iCloud fotodelen. Geef optioneel een beschrijving van wat je op het punt staat te delen (dat kan specifiek voor de video zijn, maar ook iets als, "hierin deel ik alle video's die ...") en druk onderin op Gedeeld album. Druk op Nieuw gedeeld album en geef dit album een duidelijke naam. Druk nu op Volgende. Vul de e-mailadressen in waarmee je het album wilt delen (dit moeten Apple ID's zijn) en druk vervolgens op Plaats.

Wil je de video's met de hele wereld delen? Ga dan in de app Foto's naar het tabblad Delen, druk op het gedeelde album en vervolgens onderin op het tabblad Personen. Schakel de optie Openbare website in en iedereen kan de video's bekijken.

iCloud fotodelen is een prima manier om je video's bij anderen te krijgen.

Andere clouddiensten

Apple mag dan zelf een clouddienst aanbieden, dat wil niet zeggen dat je geen gebruik kunt maken van de clouddiensten van anderen. Diensten als Dropbox, Box.com, OneDrive enzovoort bieden je ook de mogelijkheid om video's te uploaden (en daarmee te delen). Neem Dropbox bijvoorbeeld: wanneer je de app van Dropbox opent en navigeert naar een map waarin je de video's wilt uploaden, dan druk je op het pictogram met de drie puntjes en selecteer je Bestanden toevoegen. Nu kun je heel eenvoudig de video's selecteren die je wilt uploaden. Om zo'n video vervolgens te delen, open je de map met de video('s) daarin in Dropbox en druk je op het pictogram Delen (vierkantje met pijltje naar boven). Druk vervolgens op Een link verzenden en kies de wijze waarop je de link naar de persoon/personen in kwestie wilt sturen.

AirDrop

Ben je fysiek in de buurt van de persoon met wie je de video wilt delen en heeft die persoon ook een iOS-apparaat (dat AirDrop ondersteunt), dan is het helemaal makkelijk. Zorg ervoor dat jullie beiden AirDrop aan hebben staan. Je controleert dit door van beneden naar boven te vegen en in het bedieningspaneel dat verschijnt, AirDrop in te schakelen. Kies voor Alleen contacten als de persoon in kwestie in je lijst met contactpersonen staat, kies anders voor Iedereen. Open de app Foto's en selecteer de video die je wilt delen zoals eerder omschreven. Druk op het pictogram Delen. Als het goed is, verschijnt het pictogram van de persoon met wie je de video wilt delen in beeld. Druk hierop en je video zal automatisch verstuurd worden.

YouTube

Delen wil natuurlijk niet altijd betekenen dat je de video zelf daadwerkelijk naar iemand verstuurt, zoals je hebt gezien in het stukje over clouddiensten. Met dat in het achterhoofd, is YouTube natuurlijk ook een perfecte methode om je video's te delen. En het fijne is, dat de YouTube-functionaliteit rechtstreeks in iOS is ingebakken. Om een video te delen via YouTube, open je de app Foto's en selecteer je de video die je wilt delen zoals eerder omschreven. Druk op het pictogram Delen en kies voor YouTube. Log in met je Google-account en vul een titel en omschrijving in voor de video. Vergeet ook vooral niet aan te vinken dat de video Openbaar moet zijn, anders kan niemand hem zien. Zodra de video is geüpload, kun je hem delen met wie je wilt.

0 Reactie(s) op: Video's delen vanaf je iPad doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.