Dit is er nieuw in de Office-apps voor iOS

Door: chwhynny-overbeeke | 11 augustus 2015 08:08

Blog

Microsoft heeft onlangs haar Office-apps voor iOS geüpdatet. Wij zetten voor je op een rijtje wat er allemaal is veranderd.

Bij hun lancering hadden de Office voor iOS-apps ondersteuning voor de clouddiensten OneDrive en OneDrive voor Bedrijven. In februari heeft Microsoft ondersteuning voor een aantal andere clouddiensten toegevoegd, en sinds mei is er eindelijk ook ondersteuning voor iCloud Drive. Dit betekent dat je je documenten in iCloud Drive kunt openen, bewerken en opslaan. Lees ook: 7 tijdbesparende tips voor Office voor de iPad.

Het is nu ook mogelijk om documenten te openen waarop permissies zijn toegepast, en je kunt ook zelf binnen de Office apps permissies toevoegen en mensen uitnodigen om een document te bewerken.

Sjablonen

Word, Excel en PowerPoint hebben tegenwoordig ondersteuning voor bi-directionele tekstbewerking en uitgebreid Arabisch, Hebreeuws en Thais schrift, en aan Word zijn een aantal handige nieuwe sjablonen toegevoegd waarmee je sneller goed uitziende documenten kunt creëren. In PowerPoint is het nu mogelijk om de lay-out van dia's aan te passen en direct vanaf je camera afbeeldingen en video's aan je presentatie toe te voegen.

Bovendien is er Outlook-integratie toegevoegd. Je kunt in Outlook een document als bijlage versturen, en documenten die als bestand of als link aan een e-mail zijn toegevoegd direct vanuit Outlook bewerken.

Uber

Excel ondersteunt alvast een nieuwe add-in functie die binnenkort aan alle mobiele Office apps zal worden toegevoegd. Dit betekent dat andere ontwikkelaars add-in versies van hun diensten kunnen creëren die de functionaliteit van de Office-apps uitbreiden, zoals bijvoorbeeld de taxidienst Uber en de netwerktool LinkedIn. Als je op het ene apparaat een add-in installeert, zal deze ook op al je andere apparaten komen te staan, zodat je altijd en overal je complete verzameling add-ins ter beschikking hebt. Deze zomer zullen Word en PowerPoint voor de iPad de functionaliteit krijgen, gevolgd door de Android-versies en daarna de universele Windows-apps.

0 Reactie(s) op: Dit is er nieuw in de Office-apps voor iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.