'Vernieuwde muis en toetsenbord worden zuiniger'

Door: Niels van der Helm | 17 augustus 2015 11:58

iPad

Apple komt binnenkort wellicht met een vernieuwde muis en toetsenbord. De accessoires worden waarschijnlijk een stuk zuiniger.

Apple zal in september waarschijnlijk een vernieuwde versie van de muis en het toetsenbord voor de Macs presenteren. De Magic Mouse 2 en het toetsenbord zullen dan samen met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aan het publiek getoond worden, dat blijkt uit documenten van de goedkeuringsinstantie FCC. De grootste verandering die de accessoires ondergaan is dat ze van bluetooth 2.1 naar bluetooth 4.2 gaan. Dit zorgt er onder meer voor dat de levensduur van de batterijen tot wel vijf keer wordt verlengd.

Geen losse batterijen

Op dit moment werken de accessoires van Apple nog op AA-batterijen, maar de nieuwe generatie accessoires draaien naar verluid op oplaadbare lithium-batterijen. Bij het toetsenbord worden deze aan de achterkant van het apparaat verwerkt. Het opladen van de batterijen zou mogelijk worden gedaan door middel van een usb-aansluiting. De kans bestaat echter ook dat er een standaard draadloze oplaadstandaard Qi wordt ontwikkeld.

Het vernieuwde toetsenbord en de muis zullen in september gepresenteerd worden.

0 Reactie(s) op: 'Vernieuwde muis en toetsenbord worden zuiniger'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.