Touch ID is langzaam of onbetrouwbaar in iOS 9.1

Door: Jelle Peterse Jelle Peterse | 06 november 2015 14:09

iPad

Er komen steeds meer klachten van iPhone gebruikers met iOS 9.1 over Touch ID. De vingerafdrukscanner zou langzaam of onbetrouwbaar zijn.

Forbes meldde het probleem eerder deze week. De klachten lijken allemaal op elkaar: sinds iOS 9.1 ondervinden gebruikers problemen met Touch ID. het zou in sommige gevallen zelfs geen vingerafdrukken meet herkennen. Een volledige reset (tien seconden de thuis- en aan/uit-knop ingedrukt houden) of de iPhone terugzetten in de originele fabrieksinstellingen lijken geen oplossingen. Lees ook: Problemen met Apple's Touch ID oplossen.

Het probleem lijkt zich voor te doen bij een erg kleine groep gebruikers, maar dit zijn er genoeg om er vanuit te kunnen gaan dat het geen toeval meer is. Afgelopen jaar moest Apple al een software-update (iOS 8.0.1) terugtrekken omdat deze problemen met Touch ID en mobiele data veroorzaakte.

Steeds opnieuw een wachtwoord invoeren

Ook hebben veel gebruikers last van een bug waardoor ze hun wachtwoorden en login-codes vaak in moeten vullen, met een bericht dat dit verplicht is na 48 uur. Apple's support-pagina zegt dat dit inderdaad noodzakelijk is, maar alleen als de iPhone 48 uur niet is ontgrendeld.

Als er meer nieuws is omtrent deze problemen, houden we jullie uiteraard op de hoogte. Heb je zelf problemen met je iPhone of iPad sinds iOS 9.1? Laat het ons weten in een reactie.

0 Reactie(s) op: Touch ID is langzaam of onbetrouwbaar in iOS 9.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.