Zo bespaar je ruimte op iCloud

Door: chwhynny-overbeeke | 20 juni 2018 10:24

beste cloud-dienst
How To

Als veel applicaties gebruikmaken van je iCloud account, kan hij al snel vol komen te staan. Hier geven we een aantal tips die je kunnen helpen om opslagruimte te besparen op je iCloud.

iCloud is een handige clouddienst van Apple waarmee je allerlei gegevens van applicaties kunt synchroniseren, zodat je ze vanaf allerlei verschillende apparaten kunt benaderen en ze niet zomaar kwijtraakt wanneer een apparaat kwijtraakt of kapotgaat.

Zo wordt er op iCloud een reservekopie neergezet van je apparaten, worden je inloggegevens en instellingen bewaard, documenten en foto’s geüpload, en slaan applicaties app-specifieke gegevens op zoals bijvoorbeeld je voortgang in spelletjes. Hoe meer applicaties er op je iPhone of iPad staan die van iCloud gebruikmaken, hoe meer ruimte er in beslag genomen wordt.

Zeker als je gebruikmaakt van een gratis account met 5GB aan beschikbare opslagruimte, krijg je al gauw met ruimtegebrek te maken. Het is niet al te duur om ruimte bij te kopen, maar als je dat liever niet wilt, zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om ruimte te besparen.

Reservekopieën beperken

Voor sommige applicaties vind je het misschien niet nodig dat ze hun data naar iCloud uploaden. In dat geval kun je ervoor zorgen dat bepaalde apps geen iCloud opslag gebruiken.

Ga naar Instellingen / iCloud en druk op de representatie van je opslag. Druk vervolgens op Beheer opslag. Als je iOS 10.2 of ouder gebruikt, moet je naar Instellingen / iCloud / Opslag / Beheer opslag gaan.

Selecteer de reservekopie van je iOS apparaat en druk op Toon alle apps. In het overzicht dat verschijnt, kun je zien welke apps gegevens opslaan op iCloud, en hoeveel ruimte ze elk in beslag nemen. Als je de schakelaar bij een bepaalde app op grijs zet, zal deze app geen data meer uploaden naar iCloud, en wordt alle reeds opgeslagen data van de app van iCloud verwijderd.

Deze truc kun je toepassen voor alle apps die naar jouw mening niet in de reservekopie op iCloud hoeven worden meegenomen.

iCloud toegang beperken

Je kunt in iOS ook aangeven dat bepaalde apps geen toegang tot iCloud mogen krijgen. Ga naar Instellingen / iCloud en scroll omlaag. Op iOS 9 of ouder staat deze instelling onder Instellingen / iCloud / iCloud Drive. Hier kun je de schakelaar bij alle apps die je de toegang tot iCloud wilt ontzeggen op grijs zetten. Alle reeds opgeslagen data en instellingen worden dan van iCloud verwijderd.

0 Reactie(s) op: Zo bespaar je ruimte op iCloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.