Tip: Zo herstel je de fabrieksinstellingen in iOS en Android

Door: Martin Gijzemijter | 27 juni 2013 07:00

How To

Er zijn soms momenten waarop je smartphone of tablet plotseling niet meer helemaal functioneert zoals je zou willen, maar je hebt geen idee waarom. Of je wilt je smartphone/tablet graag verkopen en wilt geen softwarematige gebruikssporen achterlaten. In beide gevallen is het verstandig om de smartphone/tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Gelukkig is dat op zowel iOS- als Android-toestellen heel eenvoudig.

Alles kwijt

Afhankelijk van de instelling die je kiest, is het belangrijk om te weten dat je waarschijnlijk de gehele inhoud van je smartphone/tablet kwijt bent wanneer je deze terugzet naar fabrieksinstellingen, inclusief contactpersonen, foto’s, enzovoort (al is dat natuurlijk juist de bedoeling wanneer je het doet om het toestel te verkopen). Wil je die content uiteindelijk weer terugzetten, zorg dan dat je een reservekopie maakt van je smartphone/tablet voordat je verder gaat.

Zorg wel dat je een reservekopie hebt als je de content wilt bewaren.

iOS-toestel terugzetten

Een iOS-toestel kun je op verschillende manieren terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Je kunt alleen de instellingen terugzetten en de content op het toestel bewaren, of je kunt alles wissen en alle instellingen terugzetten. Wanneer je het toestel verkoopt is het sowieso verstandig om dat laatste te doen, maar als het toestel niet lekker reageert ook. Dit omdat je dan écht met een schone start begint.

Als voorbeeld nemen we hier een iPhone, maar voor de iPod touch en iPad werkt het in principe hetzelfde. Navigeer naar Instellingen / Algemeen / Stel opnieuw in. Je ziet hier direct een hoop herstelopties. De bovenste twee zijn de enige die in dit geval van toepassing zijn (Herstel netwerkinstellingen kan handig zijn als je wifi-problemen hebt). Als je alleen de instellingen wilt wissen, druk dan op Herstel alle instellingen. Wil je echt het hele toestel wissen, inclusief alle content, druk dan op Wis alle inhoud en instellingen. Je iPhone zal herstarten en daarna is het alsof hij als nieuw uit de doos komt. Helaas verdwijnen de krasjes op je display hiermee niet.

Je kunt in iOS-kiezen tussen alleen de instellingen terugzetten en alles wissen.

Android-toestel terugzetten

Het terugzetten van een Android-toestel naar fabrieksinstellingen is net zo eenvoudig, met als verschil dat je hier maar één optie hebt: volledig wissen. Ter compensatie heeft Android in het menu waarin je dat doet dan wel direct de opties staan voor het maken en terugzetten van reservekopieën, iets dat in iOS op een hele andere plek verborgen zit.

Om je Android-toestel (in dit voorbeeld gebruiken we een Nexus 7 maar ook hier is het in principe voor alle toestellen hetzelfde) terug te zetten naar fabrieksinstellingen, druk je op Instellingen / Back-up maken en opnieuw instellen en vervolgens op Fabrieksinstellingen terug. Android waarschuwt nog netjes even dat je echt al je informatie kwijt zult raken en daarna wordt het toestel teruggezet naar fabrieksinstellingen.

Ook in Android is terug naar fabrieksinstellingen een fluitje van een cent.

0 Reactie(s) op: Tip: Zo herstel je de fabrieksinstellingen in iOS en Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.