Tim Cook ziet geen toekomst voor de pc

Door: De Telegraaf | 10 november 2015 15:50

iPad

Tim Cook denkt dat de pc zijn langste tijd wel heeft gehad. De iPad Pro komt woensdag uit, welke zich deels richt op zakelijke toepassingen voor mensen in creatieve beroepen. Apple heeft er grote verwachtingen van.

"Waarom zou je nog een pc kopen? Nee echt, noemt eens een reden waarom je die nog nodig hebt", zegt Cook in een interview met The Telegraph.

"Voor velen wordt de iPad Pro de vervanger van een laptop of een desktopcomputer. Ze zullen het gaan gebruiken en tot de conclusie komen dat ze geen ander apparaat meer nodig hebben, op hun telefoon na", vertelt Cook aan de vooravond van de release.

Apple kiest momenteel voor grote apparaten. Zo zijn de iPhone 6 Plus en 6s Plus duidelijk groter dan hun voorgangers en heeft de iPad Pro ook een flink formaat. Kenners verwachten dat de iPad mini daar de dupe van zal worden. Cook heeft daar een duidelijke mening over: "Als je een grote telefoon hebt, dan zul je waarschijnlijk niet voor de iPad Mini kiezen." Hij denkt wel dat er behoefte aan kleine tablets zal blijven bestaan. "Producten de elkaar verdringen zijn geen probleem, zolang je alleen je eigen producten kannibaliseert."

0 Reactie(s) op: Tim Cook ziet geen toekomst voor de pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.