Testversie Firefox voor iPhone en iPad uit

Door: De Telegraaf | 04 september 2015 14:10

iPad

Mozilla is begonnen met een publieke test van Firefox voor iOS. Mensen die zich eerder al hebben opgegeven voor de bètatest, krijgen van Mozilla nu de uitnodiging om de eerste testversie van Firefox voor iOS te downloaden. Vooralsnog heeft Mozilla alleen testers uit Nieuw-Zeeland uitgenodigd.

Mozilla had ooit al een soort Firefox in de App Store van Apple staan, maar die app betrof niet de complete browser. De nieuwe app is dat wel en Mozilla gaat daarmee de strijd aan met Apples eigen Safari, Chrome van Google en minder vaak gebruikte browsers als Dolphin en Opera.

Voor mensen die op de desktop ook Firefox gebruiken, is de nieuwe app een uitkomst. Ze kunnen via Firefox Sync bijvoorbeeld hun wachtwoorden en favorieten delen tussen de verschillende Firefox-installaties. Verschillen met de desktopversie zijn er ook. Door beperkingen van Apple mag Mozilla in Firefox voor iOS alleen de WebKit-browserengine (het hart van de browser) gebruiken. Op andere platforms werkt Firefox met een eigen engine die Gecko heet.

0 Reactie(s) op: Testversie Firefox voor iPhone en iPad uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.