Streamen naar je iPad

Door: arne-arnold | 23 september 2011 08:22

Nieuws

Een belangrijk kritiekpunt op de iPad van Apple is dat je de opslagcapaciteit van de tablet niet kunt uitbreiden met geheugenkaartjes, USB-sticks of een externe harde schijf. Wij geven je een aantal manieren waarop je dit manco kunt omzeilen.

Bezitters van een pc of Mac kunnen de beperkte opslagmogelijkheden van de iPad uit de weg gaan door muziek en video niet op de tablet zelf op te slaan, maar door deze via een wifi-verbinding te laten streamen. Bij films heeft dit als bijkomend voordeel dat je alle gangbare formaten kunt afspelen, in plaats van enkel .mp4, .m4v, .mov en bepaalde soorten .avi's.

Benodigdheden zijn een pc met een moderne (dualcore) processor en een snelle (minimaal 54g) WLAN-verbinding. Voor het streamen heb je een speciale app nodig zoals bijvoorbeeld het 2,39 kostende Stream To Me, waarvan je de clientapplicatie op je pc of Mac installeert. Wie alleen speelfilms wil afspelen, kan ook de app Air Video gebruiken.

Streamen over het lokale netwerk: Installeer de app Stream To Me zowel op je iPad als op je PC of Mac. In de "Shared Folder" (gedeelde map) kun je aangeven welke mappen je met de iPad wilt delen. De iPad zoekt automatisch naar een pc met gedeelde content op het netwerk. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je onder de knop 'Edit' het ip-adres van de pc aangeven. Let erop dat je daarbij het lokale ip-adres (die je zo kunt vinden) neemt en niet het publieke internet ip.

Streamen over het internet: De app Stream To Me beperkt zich niet enkel tot het thuisnetwerk. Je kunt ook over het internet naar eigen muziek luisteren en, mits de verbinding goed genoeg is, video bekijken. Let daarbij wel op je databundel als je 3G gaat gebruiken. Wil je video streamen, zorg er dan voor dat in ieder geval een uploadsnelheid van 1Mbit/s via de kabel of ADSL-lijn mogelijk is. Voor het streamen naar je iPad via internet heb je het publieke ip-adres van je router/modem nodig die je via de eerder genoemde Edit-knop in Stream To Me in kunt stellen. Jouw publieke ip-adres kun je bijvoorbeeld hier vinden. Veel kijk- en luisterplezier!

UPDATE: In tegenstelling tot wat wij hier eerder meldden, is Stream To Me op het moment niet meer gratis. Kosteloze alternatieven voor Stream To Me zijn Air Video (voor video) en SubStream / Subsonic (voor muziek). Heb je zelf suggesties, dan horen wij het graag!

0 Reactie(s) op: Streamen naar je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.