Zo check je alle sneltoetsen op je iPad

Door: Chwhynny Overbeeke | 02 maart 2016 11:06

How To

Maak je met je iPad gebruik van een extern toetsenbord? Hier laten we zien hoe je alle mogelijke sneltoetsen kunt raadplegen in iOS 9.

Als je veel typt of extra snel wilt kunnen werken is het handig om een extern toetsenbord aan je iPad te koppelen. Een steeds groter wordend aantal apps biedt tegenwoordig bovendien de optie om alle mogelijke sneltoetsen binnen de app te raadplegen, zodat je nog efficiënter kunt werken. Lees ook: 20 handige sneltoetsen voor je Mac.

Als je op je iPad een app open hebt staan en op je externe toetsenbord de Command-toets ingedrukt houdt, verschijnt er - mits de app deze functie ondersteunt - een pop-up venster met een lijst met alle mogelijke toetsencombinaties die je in de app kunt gebruiken. Op deze manier hoef je niet zelf allerlei combinaties te onthouden of een lijstje te maken met je meest gebruikte sneltoetsen.

In de weergegeven lijst worden alle sneltoetsen vermeld die je op dat moment kunt gebruiken. Dit betekent dat wanneer je je op een andere plek binnen de app bevindt, er misschien andere sneltoetsen zullen worden weergegeven wanneer je de Command-toets ingedrukt houdt. Een voorbeeld hiervan is de Notities-app, die andere sneltoetsen ondersteunt wanneer je aan het typen bent dan wanneer je binnen de app iets anders aan het doen bent.

0 Reactie(s) op: Zo check je alle sneltoetsen op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.