Snel gekopieerde links openen op je iPhone

Door: chwhynny-overbeeke | 29 maart 2017 11:12

How To

Vaak is het niet nodig om een link te kopiëren en te plakken, omdat je meestal op een link die je toegestuurd krijgt kunt klikken of drukken om deze te openen. In sommige gevallen is dat echter niet mogelijk. Daarom laten we hier zien hoe je gekopieerde links eenvoudig en snel kunt openen op je iPhone of iPad.

Links die je via WhatsApp, Mail, of Berichten op je iOS-apparaat ontvangt, kunnen snel geopend worden door erop te drukken. Soms werkt de link echter niet automatisch, en moet je deze eerst kopiëren en vervolgens plakken om deze te kunnen openen.

Op een apparaat met een aanraakscherm is kopiëren en plakken niet altijd even handig of eenvoudig. Gelukkig biedt iOS een snelle manier om links te kopiëren en te openen.

Links kopiëren en plakken

Als je in een app een link ontvangen hebt die om wat voor reden dan ook niet op de reguliere manier geopend kan worden, kun je de link handmatig selecteren en in het pop-up venster op Kopieer drukken.

Als je vervolgens Safari opent, moet je op de adresbalk drukken om de inhoud ervan te selecteren en de tekst die in de adresbalk staat wissen.

Deze methode bestaat echter uit veel stappen, terwijl het ook veel sneller kan.

Snellere manier

Het is veel sneller en handiger om de link te kopiëren, Safari te openen en de vinger op de adresbalk te leggen om het pop-up menu tevoorschijn te toveren.

In dit pop-up meny kun je de optie Plak en bezoek kiezen, waarmee je direct naar het gekopieerde webadres geleid wordt.

Let op: Links die ongeldig zijn (bijvoorbeeld omdat de syntax niet klopt) kunnen niet aangeklikt worden. Als je deze kopieert en in Safari opent, zul je een foutmelding krijgen omdat het zogenaamde webadres niet bestaat.

0 Reactie(s) op: Snel gekopieerde links openen op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.