Smartphone-gebruikers checken Facebook 14 keer per dag

Door: Elmar Rekers | 28 maart 2013 11:16

iPad

Smartphone-gebruikers met een Facebook-account checken gemiddeld 14 keer per dag het sociale netwerk. 61 procent opent de app minimaal één keer per dag. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van IDC en Facebook, onder 7446 Amerikanen met een iPhone of Android-smartphone.

Van de respondenten (tussen de 18 en 44 jaar), gaf 70 procent aan dat ze Facebook op hun smartphone gebruikten. Gemiddeld checken deze mensen 13,8 keer de updates in de Facebook-app. De tijd die men dagelijks in de Facebook-app doorbrengt is 32,5 minuten.

E-mail

Hiermee is het overigens niet de populairste bezigheid op het mobieltje. Zo zegt 78 procent van de mensen dat ze hun smartphone ook gebruiken voor het versturen van e-mail, en 73 procent surft ermee op internet. De enige bezigheid die dagelijks gemiddeld meer tijd in beslag neemt dan Facebooken, is het versturen van chat en sms-berichten.

Ook blijkt uit het onderzoek dat 79 procent van de ondervraagden binnen een kwartier nadat ze zijn opgestaan hun smartphone checken. 62 procent zegt zelfs niet zo lang te kunnen wachten, en richt zich direct na het wakker worden op zijn mobieltje.

0 Reactie(s) op: Smartphone-gebruikers checken Facebook 14 keer per dag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.