Slimmere Siri, Facebook en eigen Maps in iOS 6

Door: Jasper Bakker | 11 juni 2012 20:45

Nieuws

De volgende versie van iPhone- en iPad-besturingssysteem iOS is ook onthuld op Apple's WWDC. iOS 6 brengt gebruikers een slimmere Siri, Facebook-integratie en een Google Maps-vervanger.

De spraakassistent van iOS heeft nu toegang tot meer informatiebronnen en begrijp vragen beter. Siri kan sportuitslagen oplepelen en nu draaiende films - al dan niet met een favoriete actrice - voor de gebruiker uitzoeken. Daarnaast brengt Apple de spraakfunctie uit in meer internationale talen, waar Nederlands vooralsnog niet bij zit. Wel Spaans, Italiaans, Frans en Duits, naast Engels-Frans voor Canada en enkele Chinese talen.

Vergaand Facebook

Naast het al in iOS verwerkte Twitter komt in iOS 6 ook een koppeling met Facebook. Vanuit andere apps zijn dan zó statusupdates te plaatsen op 's werelds grootste sociale netwerk. De Facebook-integratie is doorgetrokken tot in Apple's App Store en ook de iTunes Store, zodat favoriete apps, songs en artiesten makkelijker zijn te delen. Apple heeft eerder zelf geprobeerd een sociale laag over iTunes te gieten met zijn eigen Ping.

Zowel Twitter als Facebook zijn nu geïntegreerd met Apple's eigen notificatiecentrum. Facebook is ook verbonden met Siri. Verder heeft iOS 6 ook een eigen kaartendienst van Apple, van de grond af aan opgebouwd. Die vervanger voor Google Maps is eerder al in het geruchtencircuit genoemd voor iOS 5.

Versus Google

De eigen nieuwe Maps van Apple zijn ook voorzien van lokale informatie, doorzoekbaar en dan op de kaart zo vindbaar. De concurrentiestrijd met Google is zojuist verhevigd. Apple voorziet zijn Maps ook van file-informatie, op basis van data van andere iOS-gebruikers. Routenavigatiebedrijf TomTom doet samen met Vodafone hetzelfde voor live file-informatie. Ook dit is weer gekoppeld aan Siri.

0 Reactie(s) op: Slimmere Siri, Facebook en eigen Maps in iOS 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.