Slimme apps voor slimme kids

Door: Patrick Rijnders | 28 augustus 2015 18:34

Blog

De App Store staat vol spelletjes voor als je kinderen na een drukke dag school of buiten spelen even willen ontspannen. Er zijn talrijke bubble pop-spellen en variaties op het match 3-principe. Maar als je jouw kinderen uit wil dagen, dan kun je ze ook een van de volgende vijf games laten spelen.

Einstein Hersengymnastiek HD

Laat die hersens maar kraken met Einstein Hersengymnastiek

Apps als Einstein Hersengymnastiek HD maken het werk van ons tekstschrijvers een stuk makkelijker. De volledige App Store titel van deze app is namelijk ook meteen een handige samenvatting: Einstein™ Hersengymnastiek HD: 30 oefeningen in de categorieën logica, geheugen, rekenen en zien - efficiënter dan sudoku, puzzel of quiz spelletjes. Zo, daar hoeven we zelf niks meer aan toe te voegen. Of misschien toch een paar dingen.

Einstein is een leuke app waar kinderen verschillende hersenfuncties mee kunnen trainen. Dit soort games was een aantal jaar geleden ook een behoorlijke hype voor volwassenen, die met deze game ook aardig op de proef worden gesteld. En ook met dit spel kunnen ouders samen met hun kinderen aan de slag, waarbij de oudere generatie waarschijnlijk regelmatig het onderspit zal delven als het aankomt op het correct beantwoorden van vragen. De game bevat een leuke variatie aan spelletjes, die allemaal competent geprogrammeerd zijn. Einstein Hersengymnastiek HD kost € 4,99.

Singing Fingers

Zingende vingers op je iPad

De app Singing Fingers is in het Engels, maar dat doet er niet echt toe. Singing Fingers is namelijk zeer intuïtief en heeft helemaal geen ingewikkelde omschrijving nodig. Het is een app die de creativiteit stimuleert en die kinderen een andere manier geeft om hun hersens aan het werk te zetten. In een notendop komt deze app hier op neer: je doet je vingers op het scherm en maakt een geluid. Het resultaat is dat er kleurtjes op het scherm komen te staan.

Raak deze kleuren nog een keer aan en het geluid wordt opnieuw afgespeeld. Op deze manier kunnen kinderen hun eigen instrumenten maken en daarna met deze instrumenten aan het musiceren slaan. De app spreekt op deze manier zowel de muzikaliteit als de tekenvaardigheden aan. Het leert kinderen omgaan met het zelf maken van liedjes, en het combineren van verschillende hersenfuncties. Maar ach, het is vooral gewoon een erg leuk appje, dat gratis is te downloaden.

Planetenreis

Op reis door het heelal

Planetenreis is een leuke app voor kinderen vanaf een jaar of zes, alhoewel slimme kids die hier qua leeftijd een beetje onder zitten onder begeleiding van hun ouders waarschijnlijk ook veel lol aan deze app zullen beleven. Het is een educatieve app zoals ze gemaakt horen te zijn. Oftewel: ze zijn zo leuk dat je kinderen helemaal niet door hebben dat ze tegelijkertijd iets aan het leren zijn. In Planetenreis gaan kinderen in een raketje op reis langs de planeten in ons Melkwegstelsel.

Ze leren op elke planeet iets over de betreffende planeet, en kunnen onderdelen van deze planeet mee naar huis nemen in de raket. Je kroost krijgt een beetje inzicht in de afstand van de aarde tot deze planeten, en leren ook waar de planeten van gemaakt zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het ijs van de dwergplaneet Pluto mee naar huis te vervoeren. Aangezien dit allemaal verpakt zit in grappige spelletjes hebben je kids geen moment het idee verplicht educatief bezig te zijn, maar ze beleven er wel veel lol aan! De app is voor €0,99 te koop in de App Store.

Topo Europa

Leer Europa kennen met Topo Europa

Een andere app waarmee je slimme kids op reis gaan is Topo Europa. De naam verklapt het al een beetje, in deze app draait het er helemaal om dat kinderen de topografie onder de knie krijgen. Ook dit is weer op een leuke manier verpakt en zodoende ook geen moment belerend of vervelend. Met dit spelletje kunnen kinderen alle Europese landen leren kennen, alsmede de hoofdsteden en nog een flink aantal andere grote steden.

Dit wordt gedaan met behulp van een vliegtuigje, waarmee je zo snel mogelijk van stad naar stad moet vliegen. Natuurlijk wel even het juiste land kiezen, want anders weet je de snelste tijd niet te verbeteren! Net als de andere apps in dit artikel is ook deze reclamevrij. Je kinderen hoeven zodoende tijdens het spelen geen irritante reclames weg te klikken. Topo Europa is in de App Store te koop voor €2,99.

Bru-Taal

Met Bru-Taal wordt taalles leuk

Dit is zo'n appje waarvan je jezelf af gaat vragen waarom ze dit soort leuke dingen vroeger niet hadden toen je zelf nog naar school ging. Met deze app leer je de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, maar dan op een leuke, spannende manier. Het bestaat uit een groot aantal verschillende oefeningen die kinderen op een grappige manier de fijne kneepjes van het taalonderwijs bijbrengen.

Het is een app die ook wel op basisscholen wordt gebruikt, maar die kinderen net zo graag thuis zullen willen spelen. Het leuke aan deze game is dat je als ouders de statistieken van je kinderen bij kunt houden en zo kunt zien of er enige verbetering in hun prestaties zit. Opvallend aan Bru-Taal is de tekenfilmachtige aankleding van de app, die de kinderen doet denken gewoon zomaar een spelletje aan het spelen te zijn. Bru-Taal is te koop in de App Store voor €5,99.

0 Reactie(s) op: Slimme apps voor slimme kids

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.