Skype iPhone-app voor 3G bijna af

Door: loek-essers | 04 februari 2010 15:10

Nieuws

Voip-leverancier Skype belooft binnenkort met een iPhone app te komen waarmee via 3G wordt gebeld. Het bedrijf heeft tijd nodig om de kwaliteit van de audio te optimaliseren.

Sinds de presentatie van de iPad, de nieuwe tablet van Apple, is er een nieuwe software development kit (SDK) beschikbaar die plotseling het gebruik van voip over 3G toestaat. Die SDK is ook beschikbaar voor de iPhone. Dat betekent dat gebruikers altijd en overal via mobiel internet met elkaar kunnen bellen, een optie die vele malen goedkoper is dan een telefoonabonnement, en vaak zelfs gratis. Tot nog toe werkte Skype alleen op een Wifi-netwerk.

Geluidskwaliteit

Skype is een van de grootste aanbieders van internettelefonie, maar heeft nog geen applicatie voor de iPhone gemaakt waarmee via 3G kan worden gebeld. Andere programma's, zoals iCall maken dit sinds vorige week al wel mogelijk. Skype laat weten dat de functionaliteit er 'binnenkort' aankomt.

"Je hebt wellicht al aandere applicaties gezien waarmee het mogelijk is via 3G te bellen, maar wij houden die van ons nog even achter", meldt het bedrijf. "Dit doen we om de beste audiokwaliteit te kunnen leveren." Die is nu nog niet goed genoeg om aan de standaarden van Skype te voldoen.

David Ponsford legt de plannen van Skype uit

[youtube]Bd9hNq4ZIqU[/youtube]

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: Skype iPhone-app voor 3G bijna af

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.