Siri, hoe is het met mijn luchtkwaliteit?

Door: Jeroen Boer | 11 oktober 2016 17:48

Nieuws

Benieuwd of je thuis een beetje gezond leeft? Netatmo’s vandaag aangekondigde Healthy Home Coach moet het antwoord geven. Dit kastje houdt je binnenklimaat in de gaten en waarschuwt als de luchtkwaliteit (te) slecht wordt.

Netatmo’s Healthy Home Coach is een cilinder vol met sensoren die meten hoe het met de luchtkwaliteit in je huis gesteld is. Dat is belangrijker dan het klinkt. Netatmo haalt onderzoek aan van EPA, een Amerikaanse overheidsinstantie, dat aantoont dat de lucht in huizen ernstiger vervuild kan zijn dan buitenlucht. Natuurlijk weten we dat hier ook, niet voor niets had onze eigen overheid een campagne om je huis beter te ventileren. Tegelijkertijd brengen we wel het meeste van onze tijd binnen door. Lees ook: Domotica - Zo laat je al je apparaten samenwerken.

De Netatmo Healthy Home Coach werkt in combinatie met de bijbehorende app.

Vol met sensoren

De Healthy Home Coach bevat vier sensoren die je huis in de gaten houden. Een thermometer houdt de temperatuur in de gaten, een luchtvochtigheidssensor de luchtvochtigheid terwijl een CO2-sensor het CO2-gehalte meet. Vooral de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte zeggen iets over de luchtkwaliteit. Lopen beide waarden te ver op, dan kun je maar beter een raampje openzetten of de ventilatie een tandje hoger zetten. Daarnaast houdt de Healthy Home Coach ook het geluidsniveau in je huis in de gaten, volgens Netatmo handig om in de gaten te houden of de omgeving niet te luidruchtig is voor bijvoorbeeld een baby.

Waarschuwing via app en Siri

Wanneer een van de gemeten waarden een grens overschrijdt, dan geeft de bijbehorende app (voor iOS of Android) een melding zodat je direct actie kunt ondernemen. Uiteraard kun je in de app ook altijd de gemeten waarden inzien. Een lichtindicator op de behuizing zelf geeft ook een indicatie van de luchtkwaliteit. Extra leuk voor iPhone-bezitters is dat de Healthy Home Coach ondersteuning heeft voor Apple's HomeKit. Hierdoor is hij eenvoudig te integreren binnen Apple's omgeving voor een slimmer huis. Je kunt ook direct aan Siri vragen hoe het met je luchtkwaliteit gesteld is.

De Healthy Home Coach kost 99 euro en is direct te bestellen.

De app waarschuwt je als het mis gaat.

0 Reactie(s) op: Siri, hoe is het met mijn luchtkwaliteit?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.