Sengled Pulse - Zingende lampen

Door: Joris Peterse | 06 maart 2015 15:03

iPad

Sengled maakt lampen die net even wat meer kunnen dan alleen licht geven. De Sengled Pulse lampen hebben bijvoorbeeld ingebouwde Bluetooth-speakertjes, zodat je via je smartphone of tablet eenvoudig muziek door de kamer afspeelt.

None

Sengled Pulse

Prijs

€ 179,99 (set), € 99,99 (losse Master-lamp), € 79,99 (losse satelliet-lamp)

Fitting

E26, E27 en B22

Stroomverbruik

15 W tot 30 W

Verbinding

Bluetooth

Website

http://nl.sengled.com

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Dimbaar licht
 • Minpunten
 • Geluidskwaliteit
 • Prijs

Voor zo'n € 180,- koop je een setje van deze lampen, wat het wel een ontzettend dure gadget maakt. Deze lampen zijn enorme joekels, maar hebben een fitting zoals je die gewend bent. Drie verschillende fittingvarianten zijn verkrijgbaar: E26, E27 en B22.

De lampen zijn wel een stuk groter dan een gewone gloeilamp.

Hoeveel man voor één gloeilamp?

Kun je een gloeilamp vervangen, dan ben je ook in staat een Sengled Pulse te installeren. Meer dan de lampen in de fitting draaien is het namelijk niet. Eén van de lampen is de hoofdlamp (Master), de ander is een satelliet. In principe maakt het niet uit in welke lampen je de Master-draait, maar houd er wel rekening mee dat je Bluetooth-verbinding maakt met deze lamp. Dus kies de meest centrale lampenkap voor de Master-lamp.

Wanneer je de lampen hebt ingedraaid en aangezet kun je meteen Bluetooth-verbinding maken. Zo kun je van ieder apparaat met Bluetooth direct muziek afspelen. Er is ook een iOS- en Android-app beschikbaar. Via deze app kun je het volume bedienen, de verlichting dimmen en andere satelliet-lampen toevoegen (maximaal 8). Een losse satelliet-lamp kost zo'n tachtig euro. Wil je overigens alleen een Master-lamp, dan betaal je honderd euro.

Geluidskwaliteit

Maar de belangrijkste vraag is: hoe is de geluidskwaliteit van de lampen? De ingebouwde speakertjes zijn gemaakt door JBL, niet de minste naam. Als lampen zijn de Sengleds van enorm formaat, maar voor speaker-begrippen zijn ze juist erg klein. Bovendien is de richting waar de muziek naartoe wordt afgespeeld afhankelijk van waar je de lamp indraait, in mijn geval was dat omhoog. Goed geluid krijgen uit zo'n peertje moet een flinke uitdaging geweest zijn voor JBL en Sengled. Maar de uiteindelijke geluidskwaliteit? Moah. Voor de vraagprijs had ik beter verwacht. De normale tonen klinken prima, maar de basstonen vallen erg tegen. Er is nauwelijks bass hoorbaar. Het valt te verklaren, maar toch is het jammer.

De speaker zit in de lamp verwerkt.

Conclusie

De Sengled Pulse lampen zijn een echt hebbeding. Vooral als je weinig ruimte hebt voor speakers of als je juist je speakers uit het zicht wilt houden. De installatie is erg eenvoudig: indraaien, verbinden en afspelen maar. Helaas is de geluidskwaliteit niet om over naar huis te schrijven, wat je wel mag verwachten voor deze hoge prijs.

1 Reactie(s) op: Sengled Pulse - Zingende lampen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 maart 2015 12:37 Anoniem
  als je alleen mp3 tjes luistert is kwaliteit van speakers zowieso geen punt van discussie Dat mp3 geeft standaard al een ruk geluid
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.