Review: Nocs NS700 Phaser

Door: Lennart Koster | 18 januari 2013 14:00

iPad

Nocs breidt zijn aanbod van hoofdtelefoons opnieuw uit, nu met de NS700 Phaser. Een hoofdtelefoon die via de Nocs-website voor omgerekend zo’n 75 euro te bestellen is. Komt deze Phaser mee met de stevige concurrentie?

Design

Een chique, maar toch stoer model. Op de NS700 Phaser is geen poespas te zien en het merk staat slechts klein op de hoofdtelefoon. Wij hebben zelf de zogenoemde ‘grey brushed’-editie mogen testen, en deze mat grijze behuizing is erg stijlvol. Het doet een beetje industrieel aan. Het snoer is eveneens grijs gekleurd. De koptelefoon is ook te koop in rood en zwart.

De bouw is vrij robuust en simpel. Het past precies bij het strakke uiterlijk. Opvallen doet de koptelefoon nauwelijks, omdat Nocs hem vrij klein heeft weten te houden en de on-ear-hooftelefoon niet te ver uitsteekt.

De NS700 Phaser is zeer robuust en lekker licht.

Doordat de hoofdtelefoon zo licht is, is hij ook nog eens eenvoudig mee te nemen. Nocs levert een opbergtasje bij de koptelefoon, zodat je hem veilig kunt meenemen in je tas en het snoer niet overal achter blijft hangen. En dat scheelt, want het snoertje is nogal dun waardoor hij wat kwetsbaar aanvoelt.

Comfort

De NS700 Phaser is erg licht en flexibel. Hierdoor drukt de koptelefoon helemaal niet hard op je hoofd. Wel lijkt het alsof de oorkussens iets teveel naar binnen staan afgesteld, waardoor ze niet helemaal afsluiten. Ander nadeel hiervan is dat de hoofdtelefoon wat kan gaan drukken op de voorkant van je oren.

Een groot voordeel voor iPhone-, iPod- of iPad-bezitters is het bedieningspaneeltje met microfoon dat terug te vinden is in het snoer. Je hoeft je apparaat dus niet meer uit je tas of broekzak te halen om van nummer te wisselen, het geluid af te stellen of een telefoongesprek te voeren. Helaas zijn deze knopjes ontwikkeld voor Apple producten, waardoor ze slechts beperkt werken op een Android of Windows Phone-toestel.

Het is jammer dat de oorkussens niet helemaal goed afsluiten.

Geluidskwaliteit

Wat betreft de geluidskwaliteit zit het wel goed met deze hoofdtelefoon. Zowel de lage, midden als hoge tonen laat hij op een gebalanceerde manier horen. De bas is daarbij diep, maar niet overheersend. Muziek met veel bas blijft met deze hoofdtelefoon dan ook prettig om naar te luisteren. De bas komt pas echt tot zijn recht als je het volume wat hebt opgekrikt, maar ook bij een lager volume merk je wel dat hij aanwezig is.

Naast dat deze hoofdtelefoon de bas genoeg aandacht geeft, worden de overige tonen gelukkig niet vergeten. En dat zien we toch wel eens anders bij hoofdtelefoon in deze prijsklasse. De hoge tonen klinken helder, maar niet schel en zonder vervorming. De middentonen worden evenmin onderdrukt, waardoor deze hoofdtelefoon dus een uitstekende keuze is voor het beluisteren van verschillende muziekgenres.

Op het dunne snoertje bevindt zich een handig bedieningspaneel.

Conclusie

De Nocs NS700 Phaser is een complete hoofdtelefoon. Je krijgt een hoofdtelefoon die het geluid levert wat je mag verwachten van een hoofdtelefoon in deze prijsklasse. Qua comfort had Nocs de hoofdtelefoon echter wel iets beter mogen afstellen, want voor langere tijd zit de hoofdtelefoon simpelweg niet zo prettig. Het compacte design is vooral door de subtiele kleuren erg stijlvol. De Nocs NS700 Phaser is een uitstekende hoofdtelefoon, die slechts op enkele details teleurstelt. Nu maar hopen dat Nocs hem ook snel in de Nederlandse winkelschappen legt.

Nocs NS700 Phaser

Prijs 75 euro (99,95 dollar, nog geen Nederlandse prijzen bekend)

Compatibiliteit iPhone, iPad en iPod touch

Type On-ear

Frequentiebereik 20Hz – 20kHz

Pluspunten

Goede geluidskwaliteit

Handig bedieningspaneeltje

Stijlvol design

Stevig

Minpunten

Gaat irriteren na lange tijd dragen

Sluit niet volledig af

Snoertje is aan de dunne kant

Oordeel 7/10

0 Reactie(s) op: Review: Nocs NS700 Phaser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.