iOS 9 vanaf 16 september beschikbaar voor iPhone en iPad

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 10 september 2015 12:12

iPad

Apple heeft woensdagavond tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat iOS 9 vanaf 16 september wereldwijd beschikbaar is voor de iPhone en iPad. iOS 9 belooft volgens de iPhone-maker slimmer, sneller en efficiënter te zijn dan voorganger iOS 8.

De grootste verandering binnen het besturingssysteem zal merkbaar zijn voor iPad-gebruikers. Het wordt namelijk mogelijk om twee apps gelijktijdig te laten draaien op de tablet. Doordat de nieuwe versie van iOS een multitasking functie heeft, wordt het mogelijk om twee apps naast elkaar te tonen. Vooral handig natuurlijk voor gebruikers van de nieuwe iPad Pro met zijn 12,9 inch-scherm.

Siri

Naast multitasking is ook Siri verbeterd. Het systeem kan op basis van je gebruik van je iDevice, je locatie of het tijdstip van de dag suggesties aanreiken. Spotlight is ook verder verbeterd. Zo kun je straks binnen apps zoeken naar gegevens en hoeft deze informatie niet meer in een aparte webbrowser te worden geopend.

iOS 9 zal dus vanaf 16 september beschikbaar zijn voor iPhone en iPad.

Je kunt niet alle Apple producten updaten naar iOS. Zo je kun vanaf de iPhone 4S updaten naar iOS 9. De iPad kan vanaf de 3e generatie bestuurd worden met iOS 9. De iPad Air, iPad Air 2, alle iPad Mini's en de iPod touch vanaf de 5e generatie kunnen straks draaien op iOS 9.

1 Reactie(s) op: iOS 9 vanaf 16 september beschikbaar voor iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 september 2015 19:32 Anoniem
    dus de IOS 9 Is dus ook voor iPhone 5 ???
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.