'Apple stelt release iPad Pro uit naar volgend jaar'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 11 mei 2015 17:01

iPad

Apple zal de iPad Pro pas volgend jaar releasen. Dat meldt ETnews op basis van anonieme bronnen. Er zouden problemen zijn met de schermen waardoor er voor een nieuwe techniek gekozen moet worden.

De 12.9-inch iPad Pro zal pas volgend jaar door Apple gereleased worden. Dat meldt ETnews op basis van anonieme bronnen. Apple zou met productieproblemen kampen waardoor het bedrijf de release van de Pro al een aantal keren heeft moeten uitstellen. De schermen zouden vooral voor problemen zorgen en daarom kiest Apple volgens ETnews nu voor een nieuw touchscreen dat bestaat uit een speciaal nanomateriaal. Dat materiaal zou drukgevoeliger zijn en daardoor aanrakingen beter kunnen onderscheiden. Het materiaal is ook een stuk goedkoper dan de materialen die nu worden gebruikt voor de touchscreens, zo melden de bronnen.

iPad Pro-geruchten

De laatste weken hebben we al diverse geruchten rondom de iPad Pro gemeld. Zo wordt de nieuwe Apple-tablet met 12.9-inch de grootste iPad tot nu toe en krijgt hij een zakelijke uitstraling. Daarnaast zal de tablet een bluetooth-stylus, een USB-C-poort en een A9-chip krijgen. De chip is sterker dan de chip die nu in de iPhone 6 en 6 Plus zit. De iPad Pro zal ook gebruik maken van Force Touch en de aanrakingsgevoeligheid van het nanomateriaal kan daar een positieve bijdrage aan leveren.

0 Reactie(s) op: 'Apple stelt release iPad Pro uit naar volgend jaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.