Recensie: Nocs NS600 Crush

Door: Elmar Rekers | 29 november 2012 11:00

Review

Het Zweedse Nocs is met zijn vier jaar een jonge speler op de markt voor koptelefoons. Na de NS200 en NS400 weten we echter dat het merk bar weinig last heeft van opstartproblemen. Wordt de positieve lijn doorgezet met deze nieuwe NS600 Crush?

“Wij koesteren de wens om koptelefoons te bouwen met een revolutionair design en sterke prestaties.” Het is het credo waaronder Nocs al een aantal prima headsetjes voor de iPhone op de markt heeft gebracht. Als we de nieuwe NS600 uit zijn kleine verpakking trekken, wordt direct duidelijk dat de fabrikant zijn lijfspreuk met dit setje in ieder geval voor de helft weer is nagekomen.

De in-ear headset ziet er namelijk stijlvol uit met zijn behuizing van geborsteld aluminium, en het dunne (met kevlar verstevigde) snoertje voelt duurzaam aan. Op de matte behuizing van de oordopjes staat subtiel de naam van de fabrikant vermeld. Het geheel voelt solide aan, en de aansluiting van de plug lijkt erop gebouwd om vele uren in krappen broekzakken te vertoeven.

De NS600 biedt, zoals je op de afbeeldingen kunt zien, een uniek design. De headset is geoptimaliseerd voor het gebruik met Apple-producten, en vooral bezitters van een iPhone 4, 4S en in mindere mate de iPhone 5, halen hiermee een headset in huis die werkelijk perfect bij hun toestel past.

Vuurwerk

Qua design en bouwkwaliteit zit het dus wel goed met de NS600 Crush. Maar met zijn prijskaartje van zo’n 150 euro mogen we daarnaast ook op audiogebied natuurlijk wel het een en ander aan vuurwerk verwachten. Gelukkig komt Nocs grotendeels over de brug.

De gebruikte materialen maken van de NS600 een zeer duurzaam headsetje.

Eerdere setjes als de NS400 en NS800 leerde ons al dat Nocs zich richt op het bieden van een ‘breed’ geluid. Wat betekent dat naast een volle basweergave ook de hoge- en middensegmenten helder hoorbaar zijn. Een grote plus van de NS600 is dat de krachtige basweergave beheerst overkomt. Dit houdt in dat de laagste tonen misschien minder intens zijn dan bij koptelefoons van Bose of Sennheiser, maar hierdoor komen andere lagen van de muziek juist weer beter tot hun recht.

Vooral de midden tonen zijn helder en duidelijk van elkaar te onderscheiden. De hoge tonen laten helaas wat te wensen over. Hoewel de verschillende lagen overwegend helder zijn, willen ze bij drukke muziek (vooral rock en concertregistraties) snel samensmelten tot een wazige brei aan tonen. Jammer, want hierdoor kan hij topsetjes als de Harman Kardon AE en de Bower & Wilkins C5 niet bijbenen. Voordeel is wel dat de NS600 iets scherper geprijsd is.

Bellen

Naast het luisteren naar muziek, kan je uiteraard ook telefoongesprekken voeren met de NS600. De geluidskwaliteit hiervan is prima, en ook de andere partij hoort jouw stem helder doorkomen. Het microfoontje zit ingebouwd in het bedieningspaneel (drie knoppen) en hangt op een prettige afstand van je gezicht. Met het paneeltje neem je gesprekken aan, blader je door muziek en roep je Apples spraakassistent Siri op.

Het uitgebalanceerde geluid is prettig voor een allround gebruik.

Het draagcomfort van de NS600 is erg groot. Je kunt werkelijk uren naar muziek luisteren zonder last te krijgen van de oordopjes. Dit is grotendeels te danken aan de lichte materialen die gebruikt zijn voor de behuizing en het dunne snoertje. Nocs levert overigens ieder setje siliconenoordopjes twee keer mee. Handig, want de ervaring leert dat we onderweg nog wel eens een dopje willen verliezen.

Conclusie

De NS600 Crush is met zijn 150 euro misschien ietwat aan de prijzige kant. Wel krijg je hiervoor een headsetje waarvan de in-ear oordopjes stevig en licht aanvoelen, en het snoertje is duidelijk gebouwd op een lange levensduur. Daarbij is ook de audioweergave van hoog niveau, al is het een kwestie van smaak of dit het juiste setje voor jou is. Vind je een zware basweergave namelijk het belangrijkste, dan zou je misschien beter voor een Sennheiser of Bose-koptelefoon kunnen kiezen. Heb je liever een uitgebalanceerd en helder geluid, dan doe je met de NS600 zeker geen miskoop.

Nocs NS600 Crush

Prijs € 149,-

Compatibiliteit iPhone, iPad en iPod touch

Type In-ear

Frequentiebereik 20Hz – 20kHz

Drivers 5,78 mm Tweeter + 8,00 mm Woofer

Beoordeling 7/10

Pluspunten

Strak iPhone-design

Stevige behuizing en snoer

Goede geluidskwaliteit

Minpunten

Prijzig

Hoge tonen niet altijd zuiver

0 Reactie(s) op: Recensie: Nocs NS600 Crush

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.