Productief schrijven met de dicteerfunctie in iOS

Door: redactie-macworld-nl | 10 augustus 2016 07:10

How To

Het schrijven van teksten kan voor veel mensen een enorm obstakel zijn. Je hoofd heeft zoveel ideeën, maar je vingers op het toetsenbord zijn niet snel genoeg. Gelukkig heeft je iPhone fraaie functie waarmee je gesproken woorden snel kunt omzetten in tekst.

Hoe schrijf je supersnel op je iPhone?

Stap 1

Zorg dat je de nieuwe versie van iOS op je telefoon hebt geïnstalleerd en open vervolgens de app Notities. Lees ook: Zo raak je het microfoontje op je iPhone-toetsenbord kwijt.

Stap 2

Druk onderaan onderaan op het icoon van de microfoon en begin vervolgens met praten.

Het icoon vind je naast de spatiebalk.

Stap 3

Jouw stem wordt omgezet in geschreven tekst binnen je notities.

Stap 4

De gesproken tekst is niet altijd perfect, dus pas deze een klein beetje aan en zet hem vervolgens online of gebruik hem voor je boek of verslag. Succes!

Tip

Leestekens kun je gewoon uitspreken. Je iPhone herkent dit en zal bij het gesproken woord "punt" echt een . neerzetten. Heb je zelf nog handige tips? Deel ze vooral hieronder.

Werkt het perfect?

Spraakgestuurd typen op je iPhone werkt goed, maar het is nog niet helemaal perfect. Het enige nadeel is dat de dictafoon stopt na enige tijd stopt en je de knop weer opnieuw moet indrukken om te starten. Dit geeft je echter wel de mogelijkheid om zojuist ingesproken zin te controleren en aan te passen of te verbeteren als je dat wilt. Je kunt uiteraard direct weer op de microfoonicoontje klikken om je volgende zin in te spreken.

0 Reactie(s) op: Productief schrijven met de dicteerfunctie in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.