'iPad Pro krijgt scherm van 12,9 inch'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 04 mei 2015 10:58

iPad

De iPad Pro krijgt een 12.9 inch-scherm, een bluetooth-stylus, een USB-C-poort, een nieuwere processor en Force Touch. Dat meldt AppleInsider op basis van een anonieme bron.

Apple heeft nog geen officiële mededelingen gedaan over de iPad Pro, maar de geruchten zijn er niet minder om. Het lijkt in ieder geval wel zeker dat de nieuwe iPad een stuk groter gaat worden dan de huidige iPads. Een anonieme bron bevestigde dat aan Appleinsider. Daarnaast lekten er ook al foto's uit van de hoezen van de iPad Pro en ook in het filmpje hieronder is te zien dat de 'nieuwe iPad' groter is dan de iPad Air 2, die een 9.7 inch-beeldscherm heeft. In het filmpje worden echter ook twijfels uitgesproken over de grootte. De Pro lijkt even dun te worden als de iPad Air 2 en de vraag is of het apparaat wel sterk genoeg is.

[youtube]Xe3dN2uDE2M[/youtube]

Features van de iPad Pro

Naast de grootte van de iPad Pro sprak de bron met Appelinsider ook over een aantal features van de tablet. Zo krijgt de iPad Pro een bluetooth-styluspen waarmee onder andere getekend kan worden. Het scherm van de Pro maakt daarnaast, net als bij de Apple Watch en de nieuwe MacBooks, gebruik van Force Touch. Verder liet de bron weten dat de tablet een USB-C-poort gaat krijgen, maar melde niet of die poort de Lightning-connector zal vervangen of er extra bijkomt. Tot slot zal de iPad Pro een nieuwere processor krijgen dan de iPad Air 2, die nu gebruik maakt van een A8X-processor.

Nogmaals, er zijn nog geen officiële mededelingen gedaan over de iPad Pro en het gaat dus om geruchten. Wanneer de Pro aangekondigd zal worden is ook nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: 'iPad Pro krijgt scherm van 12,9 inch'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.