Bescherm je privacy: 20 tips om je iPad dicht te timmeren

Door: Maikel Dijkhuizen | 11 april 2015 09:44

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

13 Niet volgen

Veel websites monitoren graag je surfgedrag middels tracking cookies, zodat ze geschikte advertenties kunnen aanbieden. Safari kan namens jou eventueel een verzoek indienen bij de webbeheerder dat je niet gevolgd wilt worden. De browser dient dit verzoek bij ieder websitebezoek in. Het is vervolgens aan de eigenaar van een website om dit verzoek te respecteren. In de praktijk hebben veel webbeheerders maling aan dit verzoek, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Ga naar Instellingen / Safari en activeer de schakelaar achter Volg niet om de functie te activeren.

14 Privémodus

Sinds iOS 7 is het mogelijk om in Safari een privésessie te starten. In dat geval slaat de browser geen informatie over bezochte websites, ingevulde formulieren, zoekgeschiedenis en cookies op. Open op je iPad Safari en druk rechtsboven op het pictogram met de twee vierkantjes. Tik vervolgens op Privé om een nieuw tabblad te openen. Aan de donkere randen merk je dat de privémodus is geopend. Druk nogmaals op Privé om deze modus te verlaten.

Vanuit Safari open je op ieder moment de privémodus.

15 VPN-verbinding

Vind je dat Safari onvoldoende bescherming biedt? Je kunt er ook voor kiezen om via een VPN-verbinding te internetten. Je surft dan via een versleutelde verbinding waardoor het voor derden lastiger is om informatie te onderscheppen. Een VPN-verbinding is bijvoorbeeld handig wanneer je iPad is verbonden met een openbaar wifi-netwerk. Open de App Store en installeer Cloak om deze functie eens uit te proberen. Nadat je een proefaccount hebt aangemaakt, volg je de aanwijzingen om verbinding te maken met de VPN-server.

16 iPad beveiligen

iPads zijn nogal diefstalgevoelig. Om te voorkomen dat je persoonlijke gegevens in verkeerde handen terechtkomen, is het verstandig om het toestel te beveiligen met een wachtwoord. Via Instellingen / Toegangscode stel je een toegangscode of wachtwoord in. Ben je in het bezit van een iPad Air 2 of mini 3? In dat geval kun je het iOS-apparaat via Touch ID beveiligen. Je iPad is dan alleen beschikbaar via jouw vingerafdruk. Ga naar Instellingen / Touch ID en toegangscode om deze functie te activeren. Steeds meer apps bieden tegenwoordig ook ondersteuning voor Touch ID.

Een nieuwe iPad is alleen toegankelijk via de vingerafdruk van de eigenaar.

0 Reactie(s) op: Bescherm je privacy: 20 tips om je iPad dicht te timmeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.