Opnieuw problemen met iPhone-klok

Door: loek-essers | 14 maart 2011 12:46

Nieuws

Er zijn alweer problemen met het tijdsmechanisme van de iPhone. De overschakeling van wintertijd naar zomertijd gaat mis bij de Amerikanen. In Nederland kan de bug ook weer opspelen.

iPhone-bezitters die zich in gebieden in de VS bevinden, waar afgelopen weekend is overgeschakeld naar daylight saving time (DST), de Amerikaanse variant van zomertijd, hebben wederom problemen met de iPhone-wekker. In plaats van dat de iPhone een uur vooruit sprong dit weekend, gingen veel iPhones juist een uur achteruit, bericht Mashable.

Het zou in eerste instantie vooral gaan om de nieuwe CDMA iPhone die recent werd geïntroduceerd, speciaal voor de netwerken van Verizon. Maar er zijn ook AT&T iPhones die last hebben van het probleem. Die laatste versie is dezelfde als de in Nederland gebruikte iPhones.

Nederland

Eerder deden zich andere problemen voor met de klokfunctie van de iPhone. Zo functioneerde de automatische wekfunctie niet meer, waardoor veel mensen zich versliepen. Dat lijkt deze keer niet het geval te zijn. iPhone-gebruikers op Twitter klagen steen en been. Er zijn zelfs mensen die op zondag geen problemen hadden, maar op maandag wel.

In Nederland gaat de klok op zondag 27 maart om 2 uur 's nachts over naar zomertijd. De kans bestaat dat de problemen zich ook in Nederland voordoen. Als de klok op de iPhone net zoals in de VS een uur terugspring in plaats van een uur vooruit, ontstaat er voor iPhone-gebruikers een tijdsverschil van 2 uur.

Het probleem wordt naar verluidt verholpen door de iPhone opnieuw op te starten. Wie er zeker van wil zijn op zondagochtend op tijd wakker te worden, kan beter een alternatief apparaat als wekker gebruiken.

0 Reactie(s) op: Opnieuw problemen met iPhone-klok

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.