Online zorgapps: wat zijn het en wat kun je ermee?

Door: Stefanie Katzenbauer | 11 februari 2021 06:05

zorg apps
How To

Voor alles bestaat wel een app. Zo zijn er ook zorgapps te downloaden die verschillende handelingen makkelijker maken op het gebied van zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app voor je huisartsenpraktijk, apotheek of ziekenhuis. In dit artikel bekijken we verschillende zorg apps en wat je ermee kunt

Zorg apps van je verzekering

Verschillende verzekeringen hebben een eigen app zoals VGZ en Zekur. In deze apps kun je makkelijk je zorgkosten, polis en maandelijkse premie bekijken. Daarnaast kun je hier ook wijzigingen en/of declaraties in doorgeven. Je kunt simpelweg in de App store of Google Play zoeken naar jouw zorgverzekering om te checken of zij ook hun eigen app hebben. 

Zorg apps met oefeningen

Ook zijn er verschillende zorgapps beschikbaar die oefeningen aanbieden die op een specifieke ziekte gericht zijn. Er is bijvoorbeeld een app Parkinson Oefeningen met thuisoefeningen en bewegingsadviezen voorzien van instructievideo’s. 

zorg apps

Zorgapps om gegevens bij te houden

Maar er zijn ook genoeg zorgapps beschikbaar waarin je bepaalde gegevens kunt bijhouden. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld een flinke hoeveelheid medicatie dagelijks moet nemen maar dit wel eens vergeet. Dan kan de Medicijn wekker & pil herinnering hierbij helpen. Hierin kun je dagelijks invoeren welke medicatie je al genomen hebt, welke nog moet en hoeveel voorraad je nog hebt. En wil je een herhaalrecept bestellen? Dat doe je makkelijk via de Uw Zorg Online app, die voortgekomen is uit een samenwerking tussen huisartsenpraktijken en apotheken.
Er is ook bijvoorbeeld een app waarin je epileptische aanvallen kunt bijhouden. Hier kun je de hevigheid en allerlei bijbehorende informatie van de aanval invoeren waardoor je uiteindelijk een logboek creëert van de aanvallen.  

Zorgapps om klachten te checken

Natuurlijk is er ook een app beschikbaar waarin je bepaalde klachten en symptomen kunt checken. In de Moet ik naar de dokter app kun je per lichaamsdeel aanwijzen waar het pijn doet, hoe het pijn doet en hoe ernstig het is. De app vertelt je vervolgens of het verstandig is om naar de dokter of het ziekenhuis te gaan. 

zorg apps

Zorgapps voor ouderen

Er zijn ook zorgapps die zich richten op de ouderen zelf in plaats van de zorg. Zo is er de Welzorg Pechhulp app voor ouderen die met hun scootmobiel graag de hort op gaan. Mochten zij onverhoopt langs de weg komen te staan, dan kunnen ze via deze app makkelijk hun locatie doorgeven en wachten op de pechhulp. 

0 Reactie(s) op: Online zorgapps: wat zijn het en wat kun je ermee?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.