Nooit meer de deur uit dankzij je iPad, kan het?

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 25 mei 2015 10:15

Blog

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Dat je iPad handig is, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar is het ook een levensredder? Oftewel: is het mogelijk om een week lang de deur niet uit te gaan en álles dat je moet doen af te handelen met behulp van je iPad? Wij probeerden het voor je uit.

Voor dit artikel neem ik, redacteur Martin Gijzemijter, daadwerkelijk de proef op de som. Ik heb een week lang het huis niet verlaten en géén gebruik mogen maken van desktops, laptops, mobiele telefoons (vooruit, behalve voor m'n WhatsApp-verslaving dan) en huistelefoons. Is het te doen? Maar vooral ook, is het comfortabel te doen? Of grijp ik uiteindelijk toch terug naar andere apparaten of verhonger ik in mijn kleine iPad-paleisje?

Maandag

Goed, direct een gevalletje slechte voorbereiding. Een experiment is leuk, maar er moet wel gewoon gewerkt worden (iets met een iPad Magazine-deadline). De iPad is een prima apparaat om op te werken, maar het virtuele toetsenbord is niet geschikt voor grote lappen tekst. Lang leven de Apple Store. Letterlijk binnen vier minuten heb ik een iPad-toetsenbord besteld (helaas moet ik daar tot morgen op wachten). Mail ophalen, tikken in Office, plaatje bewerken in Photoshop, nee, qua werk hoef ik me deze week geen zorgen te maken, daar heb ik alle apps voor in huis. Lastiger is die mooie blauwe envelop die op de mat ploft, met een belastingaanslag die van geen kanten klopt. Ik heb de huistelefoon al in handen, als ik me realiseer dat dát nu net niet de bedoeling was. Helaas (of gelukkig) kun je de Belastingdienst nog niet FaceTimen, maar gelukkig bood Skype daar uitkomst.

Lekker op de bank zitten met je iPad is relaxt, maar écht productie draaien kun je dan niet.

Terwijl ik met de belastingdienst aan de telefoon hang, realiseer ik me dat mijn zoontje zondag jarig is en ik een taart moet bestellen (ik ben niet zo'n bakwonder). Zou de Hema daar een app voor hebben? Het antwoord blijkt nee, en ook alternatieve aanbieders stellen teleur. Normaal bestel ik mijn taart bij de Hema, maar ik mag mijn huis niet uit om hem op te halen, dus bestel ik hem ditmaal bij Gefelicitaart.nl. Struikelblok blijkt het uploaden van een foto, wat op de iPad niet werkte. Op dag één al gesmokkeld ... ik heb de taart via de desktop-pc besteld, dat joch wordt maar één keer vier!

Dinsdag

Het smokkelen van gisteren zit me niet lekker, al had dat meer te maken met het feit dat ik bepaalde eisen had. Een taart zonder eigen print had ik makkelijk kunnen bestellen. We zijn overigens weer eens riant laat met uitnodigingen versturen voor aanstaande zondag. Gelukkig weet ik dat ik me dáár in ieder geval geen zorgen om hoef te maken. De app KaartWereld van Webprint heb ik standaard op mijn iPad staan en ik heb daar al een account. Na een uurtje knutselen (ik ben nogal een pietlut) heb ik een leuke uitnodiging in elkaar gedraaid, verstuurd én betaald via mijn iPad. Hetzelfde geldt overigens voor het cadeautje, dat ik via de site van Intertoys bestel: ook zonder deze experimentenweek had ik dat gedaan, simpelweg omdat het makkelijk is en ik niet heel moeilijk hoef te doen om het cadeau te verbergen.

Mijn iPad toetsenbord is godzijdank net bezorgd, dus het tikken gaat in ieder geval weer een stuk sneller. De eindredacteur herinnert me eraan dat ik nog een screenshot moest aanleveren voor het GoPro-artikel, waarvoor ik een SD-kaartje moest bestellen. Shit, vergeten. Dat kan ik in theorie ook doen bij de Apple Store-app, maar dat is niet de goedkoopste optie in dit geval. In Safari surf ik naar Kieskeurig.nl en zoek naar het SD-kaartje dat ik nodig heb. De goedkoopste vind ik (onverwacht) bij Bol.com, die helaas voor de iPad geen eigen bestel-app hebben (wel een Scan en Zoek-app), maar het voordeel van de iPad blijft toch wel dat de meeste websites gewoon prima werken, zo ook die van Bol.com.

Nu we toch aan het winkelen zijn, is het meteen een mooi moment om een nieuwe outfit te bestellen voor zondag. Niet dat ik er per sé in nieuwe kleren bij moet lopen op een verjaardag van een 4-jarige, maar na een flinke tijd sporten pas ik mijn kleren niet meer, en dat is geen gezicht. Het liefst bestel ik kleding bij H&M omdat ik zelf weet wat ik daar moet bestellen. Ook hier geldt: helaas geen app, maar een prima site én achteraf betalen via een maandfactuur.

Zelfs kleren bestel je eenvoudig via je iPad.

Woensdag

Vandaag voelt echt als een dag vol overwinningen als het gaat om overleven met mijn iPad. Ik verbruik nogal wat inkt en papier op kantoor, en beide moeten vandaag vervangen worden. Geen probleem, die bestel ik beiden via Staples, en als leuke extra bonus weet ik via Retailmenot.com (een speciale site die kortingscodes en kortingsbonnen verzamelt) nog eens 30% van de prijs af te meppen. Dat was me in het winkelcentrum niet gelukt. Ondertussen ontvang ik een mailtje van het bedrijf waar ik mijn auto lease, dat ik nog steeds mijn banden niet heb vervangen voor winterbanden. Dat ik de auto daar zelf heen zal moeten rijden, dát lijkt me logisch, maar dat hoeft pas volgende week. Het is echter fijn dat ik via de site van Kwikfit na het invoeren van mijn kenteken gewoon een afspraak in kan plannen, ik hoef daar niet eens voor te bellen of te mailen.

Mijn vrouw en ik willen graag verhuizen, en vorig week heb ik de bank gemaild om een afspraak te maken. Uiteraard bellen ze pas deze week terug. Goed, een klein beetje smokkelen, want dankzij Handoff beantwoord ik het gesprek braaf op mijn iPad, maar daarvoor wordt natuurlijk wel de mobiele verbinding van de iPhone gebruikt. Kniesoor die daarop let. Ik herinner me een reclame van televisie, waarin de ABN Amro mij belooft dat ik het gesprek ook gewoon via de webcam kan laten plaatsvinden. Enigszins defaitistisch ga ik ervan uit dat dit alleen via de desktop of laptop mogelijk is, maar nee, het kan dus ook gewoon via de iPad! Uiteindelijk wordt het gesprek pas volgende week ingepland, maar het hád dus gewoon gekund!

Na zoveel victorie hebben we wel wat lekkers verdiend, en dat komt goed uit, want niemand heeft zin om te koken. Tijd voor een patatje. Dat ik dat via mijn iPad kan regelen is voor mij helaas maar al te bekend, sterker nog, ik ben automatisch ingelogd bij de app van Thuisbezorgd.nl. Drie keer op een knopje drukken en de broodjes shoarma zijn besteld. Overleven is het credo van deze week, maar verhongeren zal ik sowieso niet.

Tijd voor overwinningsvoedsel, uiteraard besteld via de iPad.

4 Reactie(s) op: Nooit meer de deur uit dankzij je iPad, kan het?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 mei 2015 11:14 probeertehelpen
  Je bent geen marinier of commando. Je hebt je niet aan de afspraken gehouden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 mei 2015 11:28 MarkS90
  Daarnaast heb je helemaal geen iPad nodig om een week in huis te blijven. Met een simpele GSM kan het ook.
  Dus is er weer een onzinnig artikel geschreven over iets van Apple dat met normale producten ook kan.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 mei 2015 14:57 darknessblade
  dit kan met een asus me102 (200 EURO)
  ook
  dus hoef je geen icrap ipad te kopen vanaf 400-900 euro
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 mei 2015 19:34 Oscar
  De auteur geeft hooguit een voorbeeld, om dat hij, een fan is van de iPad, de beste man heeft het experiment, beleeft, en bekeken, met zijn iPad, maar dat had in principe iedere ánder merk tablet kunnen zijn. Dat detail had dé meneer Gijzemijter niet vermeld. In zijn betoog. Tja every body makes mistakes…..maar verder een leuk experiment.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.