Nieuws-app Facebook in de maak

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 12 augustus 2015 09:29

iPad

Facebook werkt aan een app die belangrijk nieuws binnen no-time op je smartphone moet gaan toveren. De ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen, maar het toont aan hoe graag het bedrijf wil inspringen op onze hang naar snel nieuws.

De app moet losse diensten met elkaar gaan verbinden om zo één groot nieuwsnetwerk te bouwen. Op die manier zit je niet meer vast aan losse pushnotificaties van verschillende bronnen, maar wordt alles verzameld op dezelfde plek. Vooraf moet de gebruiker kunnen kiezen vanuit welke van die bronnen hij het nieuws wil hebben, evenals verschillende onderwerpen waar het nieuws over mag gaan.

Testfase

Facebook probeert zich al langer te mengen om de strijd om het laatste nieuws. Zo toont het sociale netwerk sinds enkele tijd direct content van grote buitenlandse kranten in de nieuwsfeed, zodat de gebruiker niet meer de website hoeft te verlaten. Ook een Twitter-achtige Trending-tijdlijn is een van de manieren waarop Facebook hoopt een echte nieuwsbron te zijn.

Of de app van Facebook ook als zodanig in Nederland en met Nederlandse bronnen werkt valt te bezien, maar er zullen ook internationale kranten en websites zijn die voor ons interessant nieuws kunnen brengen. Wanneer de alfa-versie van de app de echte testfase ingaat, is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Nieuws-app Facebook in de maak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.