Nieuwe functies in Safari in iOS 9

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 27 juni 2015 09:03

iPad

De reader-weergave van Safari heeft in iOS 9 een nachtmodus zodat je ook 's nachts fijn kunt lezen. Verder worden adblockers mogelijk in Safari en daarvan zijn de eerste beelden nu beschikbaar.

In iOS 9 zou alleen aandacht besteedt worden aan de prestaties maar er duiken inmiddels steeds meer nieuwe functies op. Zo is er ook een nachtmodus toegevoegd voor de Reader-weergave van Safari. De browser krijgt een nachthemd met zachtere kleuren of witte letters op een zwarte achtergrond. Als je de reader-weergave afsluit worden de kleuren weer normaal. In iOS 7 werd de reader-weergave, die artikelen makkelijker leesbaar maakt, voor het eerst toegevoegd aan Safari. Naast de nachtmodus is het vanaf iOS 9 ook mogelijk om het lettertype in Safari aan te passen.

Eerste beelden adblockers

Het was al aangekondigd op de WWDC dat adblockers kunnen worden toegevoegd in Safari voor iOS. De eerste ontwikkelaars hebben hun adblockers al klaar en getest in de bèta van iOS 9. Een app die al in een ver gevorderd stadium is heet Purify en werd ontwikkeld door Dean Murphy. De ontwikkelaar deelde een video waarin hij de app demonstreert. Purify blokkeert zwevende advertenties op mobiele sites en ook reclames die voor YouTube-video's zitten. Het is ook mogelijk om sites op een witte lijst te zetten. Hierdoor zullen de advertenties op die sites wel getoond worden. Bekijk hieronder de video die Murphy deelde.

[youtube]VzJfyB6LrJs[/youtube]

0 Reactie(s) op: Nieuwe functies in Safari in iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.