Nexus 7-tablet heeft vervangbare batterij (foto's)

Door: Jasper Bakker | 04 juli 2012 11:05

Nieuws

De Nexus 7-tablet van Google (gemaakt door Asus) is ontleed door reparatiebedrijf iFixit. Dat ontdekt dat de Kindle Fire-tegenhanger beter te repareren is dan de iPad.

Waar Apple's iPad net zoals de MacBook met Retina-scherm een wonder van integratie is, maakt dat reparatie wel moeilijk tot onmogelijk. De eigen Android-tablet van Google is een stuk beter te onderhouden dan de Apple-apparatuur, concludeert iFixit na ontleding van de Nexus 7.

1 mm dikker dan iPad

De Google-tablet is 1 millimeter dikker dan de iPad, maar de eigenaar krijgt daar volgens iFixit veel voor terug. Repareren is volgens het reparatiebedrijf niet weggelegd voor de gemiddelde gebruiker, maar het is wel goed te doen. Het vervangen van de batterij is mogelijk zonder soldeerwerk of zelfs het gebruik van een schroevendraaier.

Het openen van de Nexus 7 kan vrij makkelijk, met een plastic tool. Alle intern gebruikte schroeven zijn van een standaard Philips-type, en veel componenten zijn los van het moederbord te vervangen. Dit omvat ook de I/O-poorten, die alleen een micro-usb-aansluiting en een audiopoort omvatten.

Cijfer: 7

De Nexus 7 krijgt een 7 (op een schaal van 10) voor de repareerbaarheid. De eerder al ontlede Kindle Fire scoort een 8, terwijl de iPad 3 (door Apple 'de nieuwe iPad' genoemd) een 2 krijgt van iFixit. De nieuwe MacBook Pro met high-res Retina-scherm is "zeer moeilijk tot onmogelijk te repareren" en heeft dus een 1 gekregen.

Videoblogger MJ (Melissa Jenna) van iFixit legt de ontmanteling van de Nexus 7 uit:

0 Reactie(s) op: Nexus 7-tablet heeft vervangbare batterij (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.